Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació de Castelló edita ‘Vaginalia’, una guia de Castelló LGTBI per a ajudar a les joves al millor coneixement dels genitals femenins

La Diputació de Castelló edita ‘Vaginalia’, una guia de Castelló LGTBI per a ajudar a les joves al millor coneixement dels genitals femenins
26 de Juliol de 2021

La vicepresidenta i diputada d'Igualtat, Patricia Puerta, s'ha reunit aquest matí amb representants del col·lectiu, que han agraït la implicació de la institució provincial a l'hora d'impulsar eines d'educació sexual per a adolescents

La Diputació de Castelló ha editat una guia elaborada pel col·lectiu Castelló LGTBI que “busca ajudar a les joves i adolescents en el millor coneixement dels genitals femenins”, tal com ha destacat la vicepresidenta i responsable de l'àrea d'Igualtat, Patricia Puerta, qui ha assenyalat que la institució provincial “estarà sempre secundant totes aquelles actuacions que suposen fer més passos per una major educació sexual a la població”.

Puerta ha fet aquestes declaracions després de reunir-se en el Palau Provincial amb la presidenta de Castelló LGTBI, Pastora de Florencio; la dissenyadora, Andrea Velázquez Martínez, i la traductora, Maria Nebot Calduch. Al costat d'elles han participat en la guia Bàrbara Breva Ferraté, Melani García Carrió i Jennifer Porcar Vivó.

“Vaginalia, guia per a conéixer la teua vulva” està concebuda com un material de divulgació per a joves i adolescents, l'objectiu de les quals és ajudar a conéixer l'anatomia dels genitals femenins, del cicle menstrual i les seues fases, de la seua cura i de trastorns com l'endometriosi o d'infeccions greus com el xoc tòxic.

Aquests quadernets són de fàcil consulta, tant en valencià com en castellà, compten amb il·lustracions molt cuidades i també poden servir com a material de suport per a tallers o sessions informatives. Com assenyala Patricia Puerta, “l'objectiu d'ajudar a desenvolupar una vida sexual sana”.

Les guies, que també compten amb el suport de l'Ajuntament de Castelló, seran repartides per l'organització Castelló LGTBI en centres educatius i associacions durant el pròxim curs escolar 2021-22.