La Diputació de Castelló i Intercoop reediten la guia d’olis verge extra de la província per a accentuar el seu creixement

La Diputació de Castelló i Intercoop reediten la guia d’olis verge extra de la província per a accentuar el seu creixement
27 de Novembre de 2021

La institució destina 10.000 euros per al disseny i distribució d’aquesta revista que busca recolzar el sector i augmentar les seues vendes

La Diputació de Castelló ha presentat la reedició de la guia d’olis d’oliva verge extra (AOVE) de la província. Ho ha fet de la mà de la Fundació Intercoop després de constatar la bona acollida de la primera edició, que va ser llançada al públic a primeries d’any. La publicació consta de 44 pàgines que recullen les 34 varietats d’oli castellonencs amb el segell AOVE. L’objectiu del catàleg és posar en valor la producció d’aquest preuat brou i promocionar-ne el consum tant dins com fora de les fronteres castellonenques. Per això, en cadascun dels apartats s’expliquen de forma accessibles les peculiaritats, trets diferenciadors i la història del cultiu de l’oliva en la seua zona d’origen.

La guia AOVE Castelló és fruit d’un conveni de col·laboració entre ambdues institucions, el qual estipula una contribució de 10.000 euros per part de la corporació provincial per a fer possible l’edició material de la guia, mentre que Intercoop aporta tot el seu coneixement i experiència en el terreny agrícola per a farcir les pàgines de contingut. La idea és anar ampliant la revista amb noves produccions d’AOVE en futures edicions.

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, qui ha presentat la guia en un acte celebrant íntegrament ‘on line’, ha afirmat que “amb l’edició d’aquest catàleg estem ampliant les finestres de promoció per als nostres productes del camp, més concretament, a l’oli d’oliva verge extra, un tresor de la cuina mediterrània que cada dia és més valorat i demandat fora de la nostra terra”. És per això que la guia es farà arribar més enllà de les nostres comarques perquè tant intermediaris com establiments hostalers coneguen el nostre sector de l’oli d’oliva i consumisquen la gran varietats de productes que té. “És una oportunitat molt bona per a fer créixer el sector en temps com els que vivim”.

La guia podrà consultar-se i descarregar-se gratuïtament en les pàgines web de la Diputació i Intercoop en pròximes dates.