La Diputació de Castelló col·labora amb la campanya “Tu també comptes” per a animar als castellonencs a donar sang els dies 2 i 3 de març

La Diputació de Castelló col·labora amb la campanya “Tu també comptes” per a animar als castellonencs a donar sang els dies 2 i 3 de març
27 de Febrer de 2023

La cita serà en la plaça de les Aules de Castelló, en horari de 16.30 h a 20.30 h, i està oberta a qualsevol persona que desitge donar sang, així com a un públic familiar que vulga informar-se en companyia dels més xicotets

Amb el nom de “Tu També Comptes”, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana a Castelló, Creu Roja de Castelló, el Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló i l'Àrea de Seguretat Pública i Emergències Municipal de l'Ajuntament de Castelló celebraran els dies 2 i 3 de març un gran esdeveniment sobre la donació de sang que busca implicar a tota la ciutadania. La cita serà en la plaça de les Aules de Castelló, en horari de 16.30 h a 20.30 h, i està oberta a qualsevol persona que desitge donar sang, així com a un públic familiar que vulga informar-se en companyia dels més xicotets.

El lema de la campanya, “Tu també comptes”, reflecteix com en la cadena d'ajuda són fonamentals els cossos de bombers, Creu Roja, Policia, Agents de Mobilitat o Protecció Civil, però amb una baula molt important que és la col·laboració de la pròpia ciutadania en un aspecte vital com és la donació de sang. Cal recordar que en 2022 es van realitzar en la Comunitat Valenciana 176.720 donacions de sang, de les quals unes 18.000 es van fer a Castelló. La campanya anima als i les castellonenques a continuar sumant-se a salvar vides, i l'objectiu és aconseguir les dues-centes donacions en aqueixos dos dies.

Dos equips mòbils de donació

Els quatre organismes participants en la campanya seran presents en la plaça de les Aules els dies 2 i 3, amb diverses activitats i recursos. Així, la seu de Castelló del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana tindrà disponibles dos equips mòbils de donació, amb personal sanitari i tot el material necessari per a realitzar donacions in situ. Els equips estaran instal·lats en el vestíbul de la Diputació de Castelló, que col·labora d'aquesta manera habilitant un espai amb totes les comoditats per a efectuar les donacions.

Per part seua, Creu Roja serà present amb el seu voluntariat i recursos de diferent índole: des de l'Àrea de Socors, amb una ambulància amb caràcter preventiu per a actuar en cas que siga necessari; des de l'àrea de Salut, per a informar les persones assistents sobre la donació, i des de la seua secció juvenil, Creu Roja Joventut, amb una carpa on realitzaran activitats per al públic infantil.

I és que l'esdeveniment està pensat per a totes les edats i, per això, bombers de la Diputació de Castelló i l'Àrea de Seguretat Pública i Emergències Municipal de l'Ajuntament de Castelló han preparat una sèrie de recursos per a acostar aquests cossos d'emergència a tota la ciutadania i donar a conéixer els seus vehicles i materials.

Bombers

En el cas dels bombers de Diputació de Castelló, instal·laran en la plaça de les Aules la seua Unitat Mòbil de Coordinació, el camió des del qual dirigeixen les grans emergències de la província, així com la carpa de Protecció Civil de Diputació de Castelló, amb voluntaris d'aquesta agrupació.

Per part seua, l'Àrea de Seguretat Pública i Emergències Municipal de l'Ajuntament de Castelló mobilitzarà el seu camió històric del cos municipal de bombers, que sol participar en els actes més emblemàtics del municipi, com la cavalcada de Reis, i també altres vehicles del cos de Policia Local, com un boogie i dues bicicletes elèctriques. Tot per a recordar a la ciutadania que, dia a dia, “Tu també comptes”, en matèria de donació de sang.

Requisits per a donar sang

Cal recordar que les condicions mínimes per a donar sang són tindre més de 18 anys, pesar més de 50 quilos, no estar en dejú i tindre un bon estat de salut. El personal present en la Plaça de les Aules resoldrà qualsevol dubte o consulta a tots aquells que acudisquen a realitzar la donació, i informarà sobre les opcions respecte a donar en qualsevol altra data de l'any.