La Diputació de Castelló assisteix a les jornades d'igualtat organitzades per la FEMP a Vigo

La Diputació de Castelló assisteix a les jornades d'igualtat organitzades per la FEMP a Vigo
La diputada provincial Lluïsa Monferrer ha assistit hui a les jornades ‘Els governs provincials per la igualtat efectiva’.
27 d'Octubre de 2022

La trobada, a la qual ha assistit la diputada provincial Lluïsa Monferrer, ha servit per a intercanviar experiències amb altres administracions provincials

La diputada provincial Lluïsa Monferrer ha assistit hui a les jornades ‘Els governs provincials per la igualtat efectiva’ organitzades per la Comissió de Diputacions, Capítols i Consells Insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i que s'han celebrat a Vigo.

L'objectiu de l'assistència a aquestes jornades és escoltar les polítiques públiques d'igualtat que han desenvolupat altres diputacions, conéixer bones pràctiques i intercanviar experiències amb altres administracions. Monferrer ha destacat “la importància que té la igualtat per a les noves polítiques que es fan des de les diputacions, i la Diputació de Castelló no volia perdre's aqueixa part de reflexió”. Aquesta jornada també ha servit per a fer la I Trobada de la FEMP amb la Xarxa Europea de Dones d'Escena en Igualtat.

Cal assenyalar l'important avanç que ha suposat que la Nova Diputació posara en marxa l'àrea d'Igualtat i impulsar el primer Pla d'Igualtat de Recursos Humans. Cal assenyalar que la Diputació de Castelló mai havia tingut una àrea d'igualtat específica i que no va ser fins a l'arribada de l'actual equip de govern quan es va activar.

A més a més, també s'ha treballat en l'“Estratègia provincial per a la Igualtat entre dones i homes” per a la redacció de la qual s'ha comptat amb la col·laboració de professionals i expertes, de personal tècnic d'Igualtat i del Benestar Social de municipis i Mancomunitats, d'empreses i dones emprenedores amb l'ètica de la igualtat present en els seus projectes i d'altres persones que formen part rellevant en el teixit de l'associacionisme a la província de Castelló.

Amb aquesta estratègia la Diputació de Castelló es compromet a impulsar cinc vectors que són: el suport als ajuntaments i mancomunitats, la promoció de participació de les dones, la sostenibilitat de la vida, els valors cap a la igualtat i l'erradicació de la violència de gènere i masclista.

Així mateix, la Diputació de Castelló també ha activat dues línies de subvencions, una per a ajuntaments i una altra per a associacions i ONGs, per a impulsar plans d'igualtat, i ha posat en marxa col·laboracions amb la Universitat Jaume I (UJI) per a accions específiques d'igualtat, i la Càtedra UNED-Diputació de Castelló per a la Igualtat i el Benestar Emocional.