La Diputació de Castelló aprovarà ajudes per als ajuntaments afectats per l'incendi de l'Alt Millars

La Diputació de Castelló aprovarà ajudes per als ajuntaments afectats per l'incendi de l'Alt Millars
29 de Març de 2023

La iniciativa figura en la proposta de declaració institucional que l'equip de govern portarà al ple, en la també se sol·licita que el Govern d'Espanya declare el territori cremat com a ‘zona greument afectada per una emergència de protecció civil’

L'equip de govern progressista de la Diputació de Castelló que componen PSPV-PSOE i Compromís ha mostrat la seua disposició a aprovar línies d'ajudes als municipis afectats per l'incendi iniciat a Villanueva de Viver, que està afectant diferents poblacions de l'Alt Millars. Així es reflecteix en la proposta de declaració institucional que se sotmetrà a la consideració del pròxim ple en la qual es recull que les esmentades ajudes han de destinar-se a la reparació d'infraestructures municipals, el foment de l'ocupació, la reactivació turística i el suport a la gestió de les diferents línies d'ajudes que s'establisquen. Si fora necessari, la Diputació també es comprometria a prorrogar tots els programes d'ajudes que els ajuntaments tenen i puguen tindre concedides si a causa de l'incendi es registren retards en el procés d'execució.

A més, en el text de la declaració institucional se sol·licita al Govern d'Espanya que declare amb urgència el territori danyat com a ‘zona greument afectada per una emergència de protecció civil’, com ja fera amb les localitats afectades pels incendis del passat estiu de 2022, en nom de l'establiment d'un paquet d'ajudes directes i altres mesures que ajuden a pal·liar els danys registrats.

Finalment, s'insta a la Generalitat Valenciana a establir línies d'actuació amb l'objectiu de reparar i recolzar als municipis i el territori afectat pel foc.

Sobre aquesta iniciativa el president de la Diputació, José Martí, ha assenyalat que «com sempre que ocorre una emergència com aquesta, la Diputació de Castelló tornarà a estar al costat dels ajuntaments afectats i de les seues veïnes i veïns, perquè considerem que és de justícia i, a més, la nostra obligació».