La Diputació de Castelló amplia el seu catàleg de llibres amb ‘Flora i vegetació de la Serra d'Espadà’, ‘Estudio etnobotánico de la provincia’ i ‘Castelló amb humor’

La Diputació de Castelló amplia el seu catàleg de llibres amb ‘Flora i vegetació de la Serra d'Espadà’, ‘Estudio etnobotánico de la provincia’ i ‘Castelló amb humor’
La diputada de Cultura, Ruth Sanz, amb els autors Juan Ramón Vázquez i Luis Mulet, i el director de Mediterráneo, José Luis Valencia.
2 de Juny de 2022

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha presentat aquests tres títols que “versen sobre temàtiques diverses que mostren, cadascuna a la seua manera, les peculiaritats, històries i tradicions de la província de Castelló’’

La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí en el saló de recepcions els llibres ‘Flora i vegetació de la Serra d’Espadà’, de Juan Ramón Vázquez; ‘Estudio etnobotánico de la provincia de Castellón’, de Luis Mulet; i ‘Castelló amb humor’, una selecció de vinyetes publicades en el diari Mediterráneo per Enric Arenós, Quique. Els tres han sigut editats pel Servei de Publicacions de la pròpia entitat provincial.

En presència dels autors Juan Ramón Vázquez i Luis Mulet, i del director de Mediterráneo, José Luis Valencia, que representava a Quique, la diputada Ruth Sanz ha assenyalat que amb aquesta mena de publicacions la Diputació de Castelló continua ampliant el seu catàleg d'exemplars, en aquest cas, des dels àmbits mediambiental, científic i de l'humor.

Tres llibres que segons Sanz, “versen sobre temàtiques diverses que mostren, cadascuna a la seua manera, les peculiaritats, històries i tradicions que es troben en la província de Castelló’’.

La diputada ha agraït als convidats presentes ‘’el seu esforç i dedicació per a ampliar i difondre dades, informacions, fotografies i arxius que enriqueixen culturalment el nostre territori i que ara es troben a l'abast de qui ho desitge’’.

Per part seua, l'autor del llibre mediambiental relacionat amb la Serra d'Espadà ,Juan Ramón Vázquez, ha explicat que es tracta d'una obra que analitza un camp molt ampli de vegetació i fauna en un territori emblemàtic de la província, i ha desitjat ‘’que aquesta publicació siga l'inici d'una futura i més extensa investigació’’.

Quant a ‘Estudio etnobotánico de la provincia de Castelló’, Luis Mulet ha afirmat que és una reedició de l'obra, que ja va ser editada pels serveis provincials en 1991, esgotant 3000 exemplars, i sent la segona tesi doctoral en tota Espanya centrada en l'estudi etnobotánic d'un territori.

Finalment, el director de Mediterráneo José Luis Valencia, ha lloat el ‘’extens treball gràfic i humorístic que ha realitzat Quique durant més de quatre dècades en el nostre periòdic’’, i ha definit l'obra del vila-realenc com ‘’un llibre visual i literal on un troba 504 vinyetes que conten històries en dos segons, amb un especial toc humorístic en qualsevol mena d'àmbit’’.