La Diputació de Castelló adjudica la reforma de l'IES de Penyeta Roja a Civicons SL per 1,4 milions d'euros

La Diputació de Castelló adjudica la reforma de l'IES de Penyeta Roja a Civicons SL per 1,4 milions d'euros
Foto d'arxiu.
8 de Decembre de 2022

Les obres consistiran a millorar els sanitaris, l'accessibilitat, l'eficiència energètica, la seguretat i la funcionalitat de l'edifici

La Diputació de Castelló ha adjudicat les obres de reforma i renovació de l'Institut d'Educació Secundària (IES) de Penyeta Roja a l'empresa Civicons, Construccions Públiques SL per un import d'1.216.754,36 euros, més 255.518,42 euros d'IVA, la qual cosa fan un total d'1.472.272,78 euros. Els treballs, que comptaran amb un termini d'execució de 9 mesos, consistiran a millorar els sanitaris, l'accessibilitat, l'eficiència energètica, la seguretat i la funcionalitat de l'edifici, que data dels anys 70.

La diputada responsable de Penyeta Roja, Patricia Puerta, ha assenyalat que la Diputació de Castelló “ha fet una aposta forta i sense precedents per millorar i dignificar les instal·lacions del centre soci educatiu de Penyeta Roja i l'adjudicació d'aquesta reforma és un pas més en la millora de l'estada i educació de les i els alumnes”.

Les obres

Les obres consistiran en la renovació completa dels banys de totes les plantes que es troben en un estat molt deficient i, alguns d'ells, fins i tot tenen dimensions molt estretes, la qual cosa dificulta el seu ús. A més, s'instal·larà un ascensor accessible que comunique totes les plantes i es construirà una rampa que salve el desnivell des de la vorera del carrer fins a la planta baixa de l'institut. Igualment, s'actuarà amb els passamans, baranes i altres elements de seguretat i accessibilitat en els quals es detecten mancances.

El projecte també contempla el disseny d'una nova distribució dels espais més ordenada així com la revisió de les instal·lacions d'electricitat, telecomunicacions i protecció contra incendis i se sanejarà el forjat sanitari.

Així mateix, se substituirà el paviment, les portes, els armaris, s'incorporaran taquilles d'ús privat, es renovarà la il·luminació, es repararà la instal·lació de calefacció, es farà un nou revestiment en la façana amb sistema d'aïllament tèrmic i es construirà un magatzem per a material esportiu. Finalment, es col·locarà un fals sostre per a reduir l'altura dels espais i del volum habitable amb el consegüent estalvi energètic.

Altres actuacions

Puertarecorda que, aquest mateix curs, l'alumnat del Centre d'Iniciació Tècnic Esportiva (CITD) ha pogut començar les classes en unes aules provisionals que s'han habilitat en l'edifici central perquè es puguen executar les obres de reforma. La Diputació de Castelló ha destinat 291.000 euros a condicionar aquestes aules provisionals.

A més, també s'han renovat les habitacions de la residència amb el canvi de mobiliari que, des de fa dècades, ha patit una falta de manteniment. Aquesta adequació ha consistit en treballs de pintura, la compra d'armaris nous, matalassos, coixins, cobertors, sistemes enrotllables per a cobrir les finestres, escriptoris, taules i cadires per a les habitacions i zones comunes, i també s'ha millorat la seguretat amb la instal·lació de porters automàtics amb càmera i centralitzats perquè es puga donar accés a l'alumnat en tot l'edifici. Totes les millores han suposat una inversió de 100.000 euros, aproximadament.