Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

La Diputació de Castelló celebrarà el 16 de maig de 2021 el Dia de la Província amb el lliurament de cinc guardons

La Diputació de Castelló celebrarà el 16 de maig de 2021 el Dia de la Província amb el lliurament de cinc guardons
15 de Març de 2021

La institució provincial convoca als professionals del disseny i la il·lustració per a dissenyar la imatge commemorativa

La Diputació de Castelló reprendrà enguany el Dia de la Província, suspés en 2020 a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19, amb una celebració que tindrà lloc el pròxim 16 de maig, data proposada per l'actual equip de govern ja que va ser aquell dia, en 1822, quan va nàixer administrativament la Diputació de Castelló amb la presa de possessió dels diputats triats per a constituir la primera corporació provincial.

La Diputació ha iniciat en aquest sentit l'expedient de concessió de distincions, que serà ratificat en la sessió plenària ordinària del pròxim 23 de març. A partir d'ací es donarà impuls a un procediment que culminarà a l'abril amb la ratificació dels guardonats.

El president de la Diputació ha destacat que l'objectiu és “donar-li una entitat pròpia a la celebració” que quedava diluïda en el marc de l'inici de les Festes de la Magdalena de Castelló, dia en què se celebrava aquest esdeveniment. De fet, l'equip de govern ja treballa en dotar de major contingut cultural al Dia de la Província, que mantindrà el lliurament dels cinc guardons institucionals: l'Alta Distinció de la Província i Distincions al Mèrit de les Arts, Esportiu, Innovador i Solidari.

Disseny de la imatge

De manera paral·lela, la Diputació de Castelló, amb el suport de ‘La Exprimidora’, l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), ha convocat a professionals del disseny i la il·lustració per a la realització de la imatge commemorativa del “Dia Oficial de la Província de Castelló” i el seu desenvolupament en diferents aplicacions.

Aquesta “Crida a Projecte”, com es defineix tècnicament, obri ara un termini de presentació de candidats del 15 al 22 de març, dates en les quals els professionals interessats hauran de registrar oficialment la seua proposta. Un comité de valoració s'encarregarà de seleccionar finalment el pròxim 26 de març el professional o empresa de disseny que n'assumirà el treball.

Les bases per a poder participar poden consultar-se en el següent enllaç:

https://www.dipcas.es/va/dia-oficial-de-la-provincia-de-castello.html

https://www.dipcas.es/es/dia-oficial-de-la-provincia-de-castellon.html