La Diputació busca potenciar la gastronomia de Castelló com a al·licient turístic a ‘Gastrónoma’

La Diputació busca potenciar la gastronomia de Castelló com a al·licient turístic a ‘Gastrónoma’
8 de Novembre de 2021

José Martí i Virginia Martí inauguren a Fira València el major congrés culinari d'Espanya amb la presència de 21 productors castellonencs

La Diputació de Castelló ha desembarcat aquest dillunseb ‘Mediterranean Gastrónoma’, el major congrés culinari d'Espanya, amb una nodrida representació de productors disposats a donar a conéixer el seu gènere davant les mans més cobejades de la gastronomia nacional. La delegació provincial participa sota la marca de qualitat ‘Castelló Ruta de Sabor’, impulsada per la pròpia corporació.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, acompanyat per la diputada de Turisme, Virginia Martí, ha visitat hui el recinte de convencions de Fira València per a conéixer a tots i cadascun dels 21 estands que representen la província en ‘Gastrónoma’

José Martí ha agraït als presents el seu treball continu “per a oferir al consumidor els productes artesanals de millor qualitat” i l'esforç que demostren cada dia “per a posar en valor i difondre la nostra riquesa gastronòmica més enllà del Penyagolosa”. En aquest sentit, el president està convençut que el turisme gastronòmic és cada vegada més determinant “i per això no podem deixar perdre el tren. Amb uns productes de primera podem creure que la nostra província pot competir amb plenes garanties d'èxit. Amb això major interés tenim per potenciar la nostra marca pròpia ‘Castelló Ruta de Sabor’, perquè ens done més visibilitat allà on anem”. Martí considera “molt necessària” la presència de la gastronomia provincial en Fira València “perquè és un aparador com pocs hi ha per a mostrar els nostres productes, la seua qualitat i la seua varietat a una infinitat de professionals de la restauració, l'hostaleria i la restauració”.

Les empreses adherides a ‘Castelló Ruta de Sabor’ que són presents en ‘Mediterranean Gastrónoma’ són Licores Nelet, de Vila-real; Turrones Agut, de Benlloc; Olis Cuquello, de la Jana; Bolíssim, de Vilafranca; Croquellanas, de Morella; Lo Canetà, de Canet lo Roig; D’Armela, de Tírig; Tot de Poble, de les Coves de Vinromà; La Cabanenca, de Borriana; Belluga Gourmet, de Segorbe; Fruits de la Terra, de la Pobla de Benifassà; Turrones Blasco, de Catí; Licores Artesanos de Burriana, de Borriana; TPM, de Castelló de la Plana; Organia Oleum, de Sant Mateu; Bodegas El Mollet, de les Useres; Tomata de Penjar, d’Alcalà de Xivert; Mas de Rander, de Benlloc; Bodegas Flors, de les Useres; i Salsas Artesanas Gil, d’Altura.