Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació secundarà econòmicament els actes commemoratius del primer centenari del C.D. Castellón organitzats per la Fundación Albinegra

La Diputació secundarà econòmicament els actes commemoratius del primer centenari del C.D. Castellón organitzats per la Fundación Albinegra
4 d'Octubre de 2021

El president José Martí destaca que el club forma part de la història contemporània de la província i ha sabut adaptar-se als nous temps potenciant el futbol femení dins de la seua pedrera

La Diputació de Castelló secundarà econòmicament els actes de celebració del primer centenari del Club Deportivo Castellón Sociedad Anónima Deportiva que es realitzaran al llarg de tot l'any 2022. Així ho ha manifestat el president José Martí, en el transcurs de l'entrevista que ha mantingut amb una delegació de la Fundación Albinegra i de la comissió delegada del Centenari encapçalada pel president del patronat de la fundació i del club, Vicente Montesinos. El mandatari ha estat acompanyat en la visita a Martí per Javier Heredia, Enrique Mulet, Francisco Cabañero i el president de l'esmentada comissió, José María Arquimbau, veterà periodista, locutor i reconeguda veu del albinegrisme.

El president de la Diputació ha acceptat l'oferiment realitzat per la Fundación Albinegra perquè la institució siga copatrocinadora dels actes del centenari juntament amb l'Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana «com no podria ser d'una altra manera». En aquest sentit, ha posat de manifest que «el club ha compartit amb les gents de la ciutat i la província de Castelló tots els esdeveniments de l'últim segle, com la guerra, la dictadura, la recuperació de la democràcia, les crisis, la pandèmia i els propis triomfs del Club Deportivo Castellón, que també formen part de la història contemporània d'aquesta societat».

Martí ha posat de manifest que «a més d'història, el CD Castellón és present i s'ha sabut adaptar a les necessitats de la societat en els nous temps que corren». Sobre aquest tema, ha recordat la puixança del futbol femení dins del club, que ja compta amb un equip en la lliga Reto Iberdrola, la Segona Divisió femenina.

També ha posat en valor que la pedrera albinegra compte amb 695 fitxes i que el nombre de socis que acudeix a Castalia siga d'al voltant de 12.500, la qual cosa converteix al CD Castellón en el segon amb més abonats de la Primera Rfef, amb una xifra superior a la d'alguns clubs de Primera i Segona Divisió.

Els actes commemoratius es realitzaran al llarg de tot l'any 2022 però arrancaran el 28 de gener, data en la qual s'estrenarà l'himne oficial del centenari. L'esdeveniment més important serà el 20 de juliol, per ser la jornada en la qual es compleixen els 100 anys del naixement oficial del club.