Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

La Diputació aplaudeix la nova licitació dels caixers rurals en la qual treballa la Generalitat

La Diputació aplaudeix la nova licitació dels caixers rurals en la qual treballa la Generalitat
16 de setembre de 2020

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, i la directora general de l'Agenda Antidespoblament, Jannete Segarra, destaquen la importància de crear un parc d'habitatges a l'interior

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, considera una bona notícia que la Generalitat Valenciana tinga previst tornar a licitar al llarg del present any el servei de caixers automàtics en l'entorn rural. Així ho ha posat de manifest en el transcurs de la reunió que ha mantingut amb la directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra, amb la qual ha coincidit en assenyalar que «és urgent solucionar un problema que als pobles es ve patint des de fa molt temps”. Sobre aquest tema ha assenyalat que «com hem dit tantes vegades des de la Diputació, la fixació de població al territori requereix l'existència de serveis de qualitat, també serveis bancaris, perquè en cas contrari, es dificulta en excés la vida de les persones que viuen als pobles d'interior, sobretot, la de les persones d'edat més avançada». La nova licitació ha requerit un increment de la dotació econòmica inicialment prevista perquè l'anterior procés va quedar desert.

Santi Pérez també ha realitzat una valoració positiva de la intenció de la directora general de crear un parc d'habitatges en l'àmbit rural, una tasca en la qual la Diputació està disposada a col·laborar mitjançant l'assessorament tècnic als ajuntaments per a la captació de fons procedents del govern autonòmic o d'altres administracions i fent tasques de conscienciació entre els propietaris de cases mal cuidades o en estat d'abandó per a revertir com més prompte millor la situació.

Sobre aquest tema Pérez ha assenyalat que «a l'hora d'afrontar el repte demogràfic, si som capaços d'oferir habitatges dignes i de qualitat a un preu raonable, tindrem molt avançat».