Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació acudeix al IV Fòrum de la Nova Ruralitat “amb la voluntat d'escoltar” les anàlisis i propostes dels professionals que resideixen a l'interior

La Diputació acudeix al IV Fòrum de la Nova Ruralitat “amb la voluntat d'escoltar” les anàlisis i propostes dels professionals que resideixen a l'interior
31 de Gener de 2020

El diputat Santi Pérez es mostra a favor d'impulsar “una nova visió i en positiu del fet de ser de poble”

El diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, està participant en el IV Fòrum de la Nova Ruralitat que impulsen l'Ajuntament de Benlloc i la Universitat Jaume I, les jornades de la qual es desenvoluparan hui i demà en la localitat de la Plana Alta. Pérez ha manifestat que acudeix a l'esdeveniment “amb actitud i voluntat d'escolta activa, per a conéixer com veuen el problema del repte demogràfic i les propostes que realitzen per a pal·liar els seus efectes els més de 100 professionals que es donen cita en Benlloc”.

Pérez ha assenyalat que en l'equip de govern de la Diputació del canvi existeix el convenciment que “resulta imprescindible escoltar totes les propostes que es llancen des de la societat civil, molt especialment, el que pensen aquelles persones que resideixen a les comarques d'interior, perquè són els qui realment coneixen el territori ”.

El diputat, que també és alcalde de Forcall, ha incidit en la necessitat de “impulsar una nova visió de la ruralitat, una visió positiva, que ha d'anar acompanyada de l'adopció de mesures que ajuden a pal·liar els desequilibris territorials i la desigualtat que pateix la gent que viu en als pobles”. En aquest sentit, ha assenyalat que “és necessari millorar els serveis que reben els ciutadans en l'àmbit rural, així com les infraestructures”.

“En conseqüència”, ha afegit, “des de la Diputació ens posem al costat d'aquest fòrum i de la societat que resideix als pobles d'interior perquè una de les principals prioritats de l'equip de govern és la de fixar població al territori, per al que resulta fonamental millorar la qualitat de vida les persones que resideixen en aquestes zones”.