Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació impulsa MARTE com una atractiva experiència d'oci

La Diputació impulsa MARTE com una atractiva experiència d'oci

13 de novembre.- La Diputació de Castelló impulsa la Fira MARTE més enllà de la contemplació d'art contemporani i com una experiència d'oci que aglutina distintes expressions artístiques. Dijous que ve dia 16 de novembre començarà en l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló la que és ja la fira més important d'art contemporani a la Comunitat Valenciana i que concentrarà un complet programa d'activitats fins al pròxim dia 19, posicionant Castelló com a epicentre artístic contemporani durant uns dies.

El vicepresident de la Diputació i diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, ha descrit MARTE com “l'oportunitat de gaudir a Castelló d'una proposta cultural de primer nivell, aglutinant distintes expressions artístiques que permetran una experiència que va més enllà de contemplar art i fa partícip les visites de concerts musicals, performances i la resta d'expressions que faran d'aquesta fira un gran atractiu d'oci”.

La veritat és que la Fira MARTE 2017 té un programa complementari realment ambiciós i singular. MarteLab, MarteMusic, MarteEditorial i MarteSocial són els diferents espais entre els que el públic pot moure's al llarg de quatre dies, per a conéixer les propostes culturals més avantguardistes, trencadores i variades del moment.

“Una completa programació que està pensada per a ser el més atractiva per a demanar la visita de centenars de persones i que siga una oferta de primer nivell, una gran dinamitzadora també de l'activitat a Castelló durant aquestos dies”, ha assenyalat Sales.

Monocromia, mutisme i denúncia social

Un dels personatges més singulars de la Fira serà Miss Beix l'actriulondinenca, Ana Esmith. És una dona, vestida completament de beix (un color neutre i probablement el més avorrit del ventall cromàtic), que, a través d'una severa presència completament muda, denúncia les coses que no li agraden de la societat del moment.

Però a més, al llarg de la fira, hi haurà altres personatges que transitaran amb les seues propostes performativas crítiques i que seran la perfecta excusa per a abstraure's del convencional. Com el cas de Miguel Andrés i Violeta i Miriam Nicolás que posaran l'èmfasi sobre l'entorn en què vivim, transportant la quotidianitat a la reflexió.

Distintes expressions musicals

En la Fira MARTE també es podrà assistir a propostes musicals i concerts amb propostes molt molt variades. El grup de Badajoz Los Ganglios, oferirà el dissabte 18 a les 20:30 un concert, en el què de manera inusual, el punk, techno, rock i cumbia, s'agermanen per a guanyar-se al públic.

En aquesta proposta musical trobarem també la participació del Cul Eclèctic amb la seua performance “Takiwatanga. Autisme, temps i espai”.

Però a més, la cultura musical local no es queda fora de la fira sinó que s'integra com a proposta també d'aquest esdeveniment de cultura contemporània. Així en la programació es pot trobar el concert de José Luis Miralles Bono en col·laboració amb l'Escola Superior de Disseny i Art, el divendres 17 a les 19 hores.

I com a colofó final, una arriscada proposta de la Banda Municipal de Castelló, dirigida pel mestre José Vicente Ramón Segarra.

Conferències i tallers

El tercer espai que complementa la Fira Marte el generen les conferències i tallers sobre les formes d'afrontar l'art o d'integrar l'entorn en la visió artística.

En aquesta programació s'inclou la conferència i taula redona del psicòleg Axier Ariznabarreta i l'artista, Lázaro Tòtem sobre “l'efecte curatiu de l'art des del punt de vista de la ciència i la consciència de la ment humana” (divendres 17-12:15 hores).

Mentrestant, el dissabte 18 de novembre, la proposta vindrà de la mà de José Valenzuela, sobre Intel·ligència Artificial i Art, IAA, que reflexionarà des de l'estudi de la ment humana i el desenvolupament d'artistes sintètics. (Dissabte 18-12:30 hores)

Finalment, en aquest espai de reflexió, incloem també una acció reivindicativa en moviment de la mà de Yolanda Domingo. “Gym win Session”, serà una opció en clau femenina per al diumenge al matí, on el triomf de la dona s'imposa en una oferta quasi gimnàstica.