La Diputació impulsa la promoció de vins amb ADN castellonenc en la III Mostra Professional de Vins IGP Castelló

La Diputació impulsa la promoció de vins amb ADN castellonenc en la III Mostra Professional de Vins IGP Castelló
19 de Maig de 2025

Un esdeveniment exclusiu per a professionals del sector vitivinícola de la província que ha reunit cellers, experts i figures del vi al Pati de Les Aules per a “debatre, catar i enfortir llaços professionals”, assenyala el diputat de Sector Primari, Sergio Fornas.

La Diputació Provincial de Castelló impulsa la promoció de vins amb ADN castellonenc en la III Mostra Professional de Vins IGP Castelló, un esdeveniment exclusiu per a professionals del sector.

Així doncs, cellers, experts i figures del vi s'han reunit esta vesprada al Pati de Les Aules de la institució provincial per a “debatre, catar i enfortir llaços professionals”, ha assenyalat el diputat de Sector Primari, Sergio Fornas, qui ha assistit a la demostració i ha posat en valor “el sabor únic del vi de la província de Castelló”.

“La nostra terra gaudix de vins blancs, rosats, negres i dolços de gran qualitat, que s'elaboren a partir de diferents varietats autòctones. Vins únics, amb un segell propi, de caràcter mediterrani i que són part del sabor i de la identitat de la nostra terra”, ha destacat el diputat provincial.

En este sentit, Sergio Fornas ha posat en valor “el treball excepcional dels nostres cellers per a fer uns vins espectaculars”, i ha mostrat el compromís de la Diputació de Castelló amb el sector vitivinícola de la província, assegurant que “és un motor de progrés a la província, que genera ocupació, riquesa i oportunitats, especialment, en el món rural”.

L'impuls al sector vitivinícola de la província forma part de l'aposta de la institució provincial quant al suport als sectors primaris, la defensa del territori i a les nostres tradicions. I esta trobada professional és una oportunitat magnífica per a descobrir i degustar la varietat i la qualitat dels vins amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Castelló, presentats pels cellers.

D'esta manera, el diputat de Sector Primari ha posat en valor esta cita, al·ludint al seu potencial per a “visibilitzar i enaltir la riquesa, la qualitat i el valor diferencial dels nostres vins”, i ha felicitat els cellers castellonencs que han protagonitzat esta cita. “Una oportunitat per a conéixer els vins i cellers, establir contactes professionals i crear llaços amb productors, distribuïdors, i altres professionals del sector”, ha indicat Fornas.

Els nou cellers que han participat en esta tercera edició provenen de set localitats castellonenques, la qual cosa reforça la cultura i tradició del vi a la província de Castelló: Celler l’Estanquer (Canet lo Roig), Roques Negres - El Mollet Vi I Cultura (Les Useres), Mes de Rander (Benlloc), Bellmunt i Oliver Viticultors (Cabanes), Celler Flors (Les Useres), Celler Alcovi (Almedíjar), Cellers Besalduch Valls & Bellmunt (Sant Mateu), Cellers i vinyes Baró d’Alba (Les Useres) i, finalment, la Cooperativa de Viver (Viver).