La Diputació impulsa el programa XarxaTec Activa per a promoure l'emprenedoria tecnològica a la província de Castelló

La Diputació impulsa el programa XarxaTec Activa per a promoure l'emprenedoria tecnològica a la província de Castelló
16 de Maig de 2024

El programa impartix els coneixements que demanda actualment el sector tecnològic amb una metodologia 100% pràctica.

La Diputació Provincial impulsa una nova edició del programa XarxaTec Activa per a promoure l'emprenedoria tecnològica a la província de Castelló. Així ho ha manifestat el diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, qui ha explicat que “la quarta edició d'este programa referent en capacitació tecnològica en la nostra terra, prepararà als alumnes per a ser capaços d'assumir nous coneixements demandats per empreses líders del sector tecnològic”.

I és que, en un món de constant avanços, en el qual la tecnologia esta cada vegada més present, resulta fonamental formar a emprenedors i empresaris per a “comptar amb perfils capaços d'emprendre grans projectes dins i fora de les empreses”, ha indicat Vicente Pallarés.

En este sentit, el diputat provincial ha posat l'accent en la importància d'incrementar la formació en processos digitals per a generar noves oportunitats d'ocupació i riquesa a la província. “Des de la Diputació de Castelló hem de contribuir a fer créixer la implantació de les noves tecnologies i ajudar les empreses de la província a ser més competitives i aconseguir ser-ho amb l'ús de les noves tecnologies”, ha assenyalat.

Així doncs, el programa XarxaTec Activa ha donat inici al curs amb les noves candidatures que seran formades en disciplines com ara Intel·ligència Artificial Generativa, Introducció General en la Internet de les Coses (IoT) o ferramentes No Code i Low Code. “Una oportunitat brillant per als qui volen reinventar-se i tindre un perfil digital orientat a la demanda laboral de les empreses tecnològiques”, ha expressat el diputat de Promoció Econòmica.

Al llarg dels pròxims mesos el programa impartirà els coneixements que demanda actualment el sector tecnològic amb una metodologia 100% pràctica. A través de la combinació de la formació oferida pels docents i l'experiència dels empresaris del sector, es busca “crear un espai en el qual els participants puguen adquirir coneixements teoricopràctics actualitzats i conéixer de primera mà les tendències i necessitats del sector”, ha explicat Vicente Pallarés durant la seua visita a l'Aula de formació del programa.

Acompanyat pel president de l'Associació d'Empreses Tecnològiques de Castelló, José Bort, el diputat provincial ha intercanviat amb els 40 participants aspectes relacionats amb la qualitat i impacte de la formació durant este primer mes de marxa.

D'esta manera, Vicente Pallarés ha animat als participants a “aprofitar al màxim la seua participació en este programa innovador que els obri la porta a les oportunitats d'ocupació i emprenedoria en el sector tecnològic preparant-los per als reptes professionals als quals s'enfrontaran en un futur”.

Per part seua, José Bort ha destacat el posicionament del sector tecnològic. “Només en 2023 va generar 934 llocs de treball a la província de Castelló. Estem parlant en XarxaTec de 70 empreses associades generant més de 22.000 ocupacions”, ha assegurat Bort, per la qual cosa ha subratllat que “XarxaTec Activa és l'oportunitat perfecta per a persones que no tenen una formació tècnica per a introduir-se en esta indústria tan bona, amb salaris alts, conciliació famílies i grans oportunitats de desenvolupament persones i professional en el futur”.