Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació i la UJI assenten les bases per a noves col·laboracions culturals

25 de Juliol de 2018
La Diputació i la UJI assenten les bases per a noves col·laboracions culturals
La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I ja treballen a assentar les bases per a noves col·laboracions durant el curs 2018/2019 d'acord amb el seu objectiu comú d'impulsar l'activitat cultural a la província

25 de juliol de 2018. La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I ja treballen a assentar les bases per a noves col·laboracions durant el curs 2018/2019 d'acord amb el seu objectiu comú d'impulsar l'activitat cultural a la província. Així, el vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, ha mantingut una primera reunió de treball amb la nova vicerectora de Cultura de la universitat, Carmen Lázaro, per tal de revisar les col·laboracions actuals que es realitzen amb una aportació de 110.000 euros de la Diputació per tal de traçar nous projectes a impulsar conjuntament.

Així ho ha explicat en concloure la trobada el vicepresident Sales, qui ha posat en valor que “la Diputació va de la mà de la universitat de Castelló per a emprendre projectes conjunts que permeten irradiar el coneixement i talent que es desprén de l'activitat universitària a tot el territori provincial. Creiem en la cultura com a font de riquesa i d'oportunitats per als nostres pobles, i no se m'acut millor aliat que la Universitat per a impulsar tots els seus beneficis fins a a l'últim racó de la província de Castelló”.

En aqueix sentit, Sales ha recalcat que “aquesta primera trobada ha servit a més per a revisar tots els convenis de col·laboració que tenim, mantindre allò que ja estem fent i pensem que hem de continuar fent, i incorporar altres accions que beneficiaran tota la gent de Castelló”.

La promoció cultural de tota la província a través de la UJI és l'objecte de la col·laboració de 110.000 euros que destina la Diputació en un conveni de col·laboració que té al Programa d'extensió universitària (PEU) com una de les seues claus estratègiques.

El PEU, un dels projectes clau

I és que el PEU s'ha consolidat com una important xarxa de treball que fa arribar a l'interior els recursos de la UJI amb una oferta de prop de 200 cursos que implementa als municipis castellonencs de menys de 5.000 habitants. Aquest programa es consolida com l'aposta ferma de la Diputació i de la Universitat Jaume I per a vertebrar tota una xarxa de treball al territori rural de la província que els acoste les fonts de coneixement universitàries i impulse més oportunitats de progrés.

Cal recordar que la Diputació aporta al Programa d'extensió universitària 65.000 euros, altres com la mostra de teatre Reclam amb 22.000 euros també queden inclosos en aquest conveni, així com la formació de postgrau amb 18.000 euros o la iniciativa cultural Imaginària, amb 5.000.

Al marge de les ja citades, ambdues institucions mantenen més línies de treball culturals actives com són la Càtedra per a l'Estudi de Centres Històrics Diputació de Castelló (amb el projecte Camins del Penyagolosa), i la Biblioteca de les Aules (col·lecció de publicacions que impulsen ambdues institucions per a posar en valor treballs relacionats amb la cultura i història de la província).