Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació i Facsa consciencien 200 escolars sobre l'ús de l'aigua

La Diputació i Facsa consciencien 200 escolars sobre l'ús de l'aigua
31 de Maig de 2018

La Diputació i Facsa han posat en marxa una nova edició de la campanya de sensibilització sobre l'ús racional de l'aigua adreçada a l'alumnat que resideix a poblacions de menys de 5.000 habitants.

31 de maig.La Diputació i Facsa han posat en marxa una nova edició de la campanya de sensibilització sobre l'ús racional de l'aigua adreçada a l'alumnat que resideix a poblacions de menys de 5.000 habitants. Una iniciativa que, enguany, arribarà a més de 200 escolars d'educació infantil i primària procedents d'una desena de localitats de l'interior provincial. 

El diputat del Cicle Integral de l'Aigua, Juan Bautista Juan, ha participat en una de les sessions formatives que ha tingut lloc en el col·legi de Santa Magdalena de Polpís. “És fonamental educar la població infantil en l'ús raonable de l'aigua perquè aprenguen a respectar el medi ambient, per això mantenim aquesta campanya que a mitjà i llarg termini aconsegueix resultats en forma d'estalvi en el consum”.

La present edició de la iniciativa, que va arrancar a mitjan maig als municipis d'El Toro i Teresa, a la comarca de l'Alt Palància, consisteix en la celebració de diverses xarrades informatives, acompanyades d'una exposició de fotografies en 3D sobre el cicle integral de l'aigua i les seues diferents fases: captació, distribució, abastiment, sanejament, depuració i la reutilització. 

Des que la Diputació Provincial i FACSA van posar en marxa aquesta activitat divulgativa, l'any 2014, ja han estat més de 4.000 persones les que han gaudit de la iniciativa.

Pel que fa al present curs, a més dels col·legis d'El Toro i Teresa, també està previst visitar l'alumnat de Torás, Bejís, Xert, Vilar de Cans, la Torre d’en Besora, els Rosildos, Ribesalbes i Santa Madgalena.

“A través d'aquesta activitat, intentem aconseguir que tots i, en especial, els més menuts, prenguen consciència de la importància de cuidar un recurs natural tan preat i escàs com l'aigua, perquè estem convençuts que les noves generacions tenen un paper fonamental a l'hora de continuar cuidant del medi ambient”, ha explicat durant la visita David Miguel, cap d'Explotacions de FACSA.

I és que l'activitat té com a especial objectiu aconseguir que, d'una manera amena i dinàmica, els més menuts aprenguen a valorar tot el procés que rodeja aquest recurs, així com fer-los reflexionar sobre la importància que té fer-hi un ús adequat i responsable en el seu dia a dia.