Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació fomenta el coneixement de les coves de la província amb la revista Berig

La Diputació fomenta el coneixement de les coves de la província amb la revista Berig

19 de febrer. El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha presentat junt amb diferents integrants de l'Espeleo Club Castelló la revista 'Berig', editada a través del Servei de Publicacions de la Diputació de Castelló. Es tracta d'una revista especialitzada, de caràcter anual, que té com a objectiu la difusió de l'espeleologia i el patrimoni que la província de Castelló té en aquesta disciplina. D'origen en 1994, aquesta publicació recopila des d'un punt de vista seriós i científic aquest patrimoni i el posa a l'abast dels municipis i la societat en general.

Sales ha insistit en el valor de la publicació ja que es tracta d'una porta oberta al ric i variat patrimoni històric, natural i biològic que amaga la nostra província al seu interior. Moltes vegades desconeixem la riquesa de la nostra naturalesa fins que persones com vosaltres la mostren i expliquen en publicacions tan completes com aquesta que, sens dubte, sumen valor al nostre territori".

Per part del club, Joaquín Almela, ha explicat cada un dels articles que conformen el número 17 d'aquesta revista, amb la què, tal com ha explicat “s'aporta nombrosa informació al patrimoni castellonenc en els diferents camps del coneixement que s'estudien a les cavitats com l'arqueologia, la biologia, la geologia, la toponímia i l'etnografia”.

Cal tindre en compte que aquesta iniciativa forma part del continu treball que la Diputació realitza en col·laboració amb associacions culturals, esportives i entitats científiques per difondre el patrimoni cultural i els recursos naturals de la província de Castelló.

Nota: La revista en pdf es pot consultar online en: http://www.cuevascastellon.uji.es/diversos/berig17.pdf