La Diputació estudiarà fórmules per a ajudar a la supervivència de les farmàcies rurals de viabilitat econòmica compromesa de la província de Castelló

La Diputació estudiarà fórmules per a ajudar a la supervivència de les farmàcies rurals de viabilitat econòmica compromesa de la província de Castelló
4 d'Agost de 2020

La vicepresidenta de la institució provincial, Patricia Puerta, analitzarà fórmules perquè puguen optar a subvencions per concurrència competitiva. Representants de l'Associació de Farmàcies Rurals-VEC de la Comunitat Valenciana traslladen els problemes de subsistència als pobles xicotets, amb especial esment als problemes de connexió a internet.

Castelló, a 4 d’agost de 2020   La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, s'ha compromés hui a estudiar els mecanismes legals per a poder habilitar una línia d'ajudes que servisquen de suport econòmic per a la supervivència de les farmàcies rurals de la província. És una de les conclusions de la reunió que ha mantingut hui a Castelló amb Blanca Carcelén i Paula Mateu, farmacèutiques de Benafigos i Ludiente i presidenta i vocal, respectivament, de l'Associació de Farmàcies Rurals-VEC de la Comunitat Valenciana.

Patricia Puerta ha mostrat la “absoluta sensibilitat de la Diputació” cap a un servei “clau per als municipis d'interior com són les farmàcies”. Aquesta preocupació es tradueix en les diferents reunions que ja ha mantingut el president de la institució provincial, José Martí, tant amb el president del Col·legi de Farmacèutics de Castelló com amb representants de les denominades farmàcies de Viabilitat Econòmica Compromesa (VEC).

La vicepresidenta, després d'escoltar les seues demandes, ha deixat palesa que moltes de les qüestions que preocupen els farmacèutics “transcendeixen de la nostra competència”, la qual cosa no implica que es vagen a deixar de costat “perquè farem el que siga necessari per a traslladar-les a les administracions responsables ja que creiem que la Diputació ha d'estar vigilant en la defensa de serveis que són clau per al benestar social dels nostres pobles”.

Un dels principals compromisos que ha adoptat Patricia Puerta és estudiar amb els serveis tècnics de la institució provincial l'habilitació d'una línia d'ajudes per al manteniment de les farmàcies VEC, que en el cas de poder impulsar-se eixirien per concurrència competitiva.

La Comunitat Valenciana compta amb 72 farmàcies amb la categoria de Viabilitat Econòmica Compromesa, de les quals 32 –quasi la meitat- són de la província de Castelló. Les farmàcies VEC són aquelles que no tenen població suficient per a tindre ingressos suficients, tant de venda de medicaments lliure com els de recepta, la qual cosa els permet rebre ajudes mensuals per part del Govern que, segons han traslladat els farmacèutics de manera constant no s'actualitzen des de 2011.

Al marge de les ajudes que reclamen per a cobrir despeses, les farmàcies VEC incideixen en la problemàtica que presenten molts municipis amb les connexions a internet i l'accés a la recepta electrònica, així com les dificultats per a organitzar torns de vacances.