La Diputació de Castelló reuneix a Vinaròs la millor gastronomia de la província en el II Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor

La Diputació de Castelló reuneix a Vinaròs la millor gastronomia de la província en el II Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor
5 d'Octubre de 2023

El palau provincial de la Diputació de Castelló acull la presentació de la segona edició del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor que enguany se celebra en el Passeig Colón de Vinaròs del 20 al 22 d'octubre i comptarà amb onze restaurants Estrella Michelin.

El sabor de la província de Castelló s'instal·larà en la capital del Baix Maestrat amb la celebració del II Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor que organitza la Diputació Provincial de Castelló. Un esdeveniment que reunirà els millors productes i sabors castellonencs durant els dies 20, 21 i 22 d'octubre en el Passeig Colón de la localitat de Vinaròs i que, a més, estarà “replet de talent culinari amb onze restaurants Estrella Michelin, tres d'ells, de la nostra província”.

Així ho ha assenyalat el vicepresident segon de la Diputació i diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez, durant la presentació de la segona edició d'aquest festival gastronòmic que ha tingut lloc este matí en el palau provincial i que ha comptat amb la participació de l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, del regidor de Turisme de l'Ajuntament de Vinaròs, Marc Albella, així com també de les estrelles Michelin Miguel Barrera, del Restaurant Cal Paradís de Vall d'Alba, i Alejandra Herrador i Emmanuel Carlucci, del Restaurant Atalaya d’Alcossebre.

Tal com ha destacat el vicepresident segon, aquest festival és “una mostra de l'alt nivell que ha aconseguit la gastronomia a la nostra província, en la qual comptem amb restaurants i cuiners de màxim nivell, reconeguts per les guies culinàries més prestigioses del món”. Per això, considera Martínez, “este esdeveniment es convertirà en el millor aparador dels productes i novetats gastronòmiques que sorgeixen i es fan des de Castelló, així com també de les empreses que s'agrupen baix la marca Castelló Ruta de Sabor”, als qui ha agraït la seua “màxima implicació” per a continuar “afermant la nostra proposta turística vinculada a la cultura creada en les cuines”.

En aquest sentit, Andrés Martínez ha mostrat el compromís de la Diputació de Castelló i de la seua primera presidenta, Marta Barrachina, per continuar celebrant i donant suport a esdeveniments d'este tipus que “no sols posen en valor la gastronomia que tenim a Castelló, sinó que també atrauen turisme a la província i serveixen per a donar-nos a conéixer com a destinació turística de proximitat”. Perquè, tal com ha destacat el diputat provincial de Turisme, “l'oferta culinària que tenim a la província forma part de la nostra promoció turística. El que ve a Castelló troba productes de proximitat, de gran qualitat, amb denominació d'origen, al costat dels millors cuiners”, ha assenyalat el vicepresident segon.

És per això que el Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor és una “oportunitat única” i “un gran aparador per a donar a conéixer el sabor únic d'aquesta província”, ha insistit el vicepresident segon, qui ha afegit que “Vinaròs serà l'escenari d'unió entre els professionals del sector i els consumidors”.

Una decisió que l'alcalde de Vinaròs ha aplaudit. “És un honor poder ser seu d'este esdeveniment i un compromís d'aquest ajuntament apostar per aquesta mena d'iniciatives que ens engrandeixen”, ha manifestat Alsina. Per part seua, Miguel Barrera ha assenyalat que “és un orgull poder ser ambaixador d’esta marca Ruta de Sabor”. Una opinió compartida per Alejandra Herrador, qui ha declarat que “Castelló és província gastronòmica, una terra molt rica gràcies als seus productes”.

Cal assenyalar que el festival comptarà amb una zona expositiva on es podran adquirir productes agroalimentaris, plats i tapes pels restaurants associats a ‘Vinaròs Gastronòmic’, que comptaran amb tres espais en els quals s'aniran alternant restaurants de la capital del Baix Maestrat. De la mateixa manera, estarà present el gran restaurant Riscla de l'Alcora i, el restaurant Julen d'Orpesa.

Així mateix, este esdeveniment culinari tindrà punts d'informació dels diferents gastronòmics, àrees de descans, barres de begudes i un escenari, amb pantalla gegant, de cuina per a ‘showcookings’ i presentacions de productes i empreses, a més hi haurà zona infantil, etc. “Durant els tres dies del festival hi haurà diferents activitats tant per a xiquets com per a adults, amb tallers, actuacions i espectacles musicals, entre altres”, ha destacat el vicepresident segon de la Diputació Provincial de Castelló.

Per tot això, Andrés Martínez ha convidat a la població castellonenca a participar en este esdeveniment i degustar les millors receptes i productes de Castelló, però també a conéixer receptes culinàries d'altres províncies d'Espanya. I és que este festival comptarà amb la participació de onze restaurants Estrella Michelin, no sols de Castelló, sinó de tota la nació, que seran els encarregats d'elaborar els ‘showcookings’ i lluir els seus plats i tècniques en la cuina davant els presents. “Durant estos tres dies comptarem amb onze exhibicions culinàries a càrrec de reconeguts restaurants amb Estrella Michelin que arribaran de diferents punts d'Espanya per a conéixer els productes castellonencs”, ha explicat Martínez.

“El festival serà un recorregut a través dels sentits de la mà dels nostres cuiners, un esdeveniment únic que permetrà al públic descobrir i sentir un viatge gastronòmic al costat de la mar”, ha conclòs diputat provincial de Turisme.