La Diputació de Castelló presenta l’onzena edició de Castelló Global Program d’Espaitec amb més pes a la mentorització

La Diputació de Castelló presenta l’onzena edició de Castelló Global Program d’Espaitec amb més pes a la mentorització
El diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, en l'acte de presentació.
29 de Març de 2023

Les firmes interessades a participar en el programa d'acceleració i creixement empresarial, impulsat per la Diputació de Castelló, podran inscriure's del 15 de maig al 9 de juny

La Diputació de Castelló i el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, Espaitec, han presentat aquest dimecres l’onzena edició del Castelló Global Program, el programa d’acceleració i creixement empresarial de referència a la província.

Després de deu anys, la iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, ha ajudat a impulsar projectes innovadors en 96 empreses de 32 municipis de la província pertanyents a diversos sectors com a TIC, fabricació industrial, turisme i energies renovables, entre altres.

En la presentació el diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha assenyalat que Castelló Global Program “és un projecte empresarial que permet incorporar noves actuacions per a millorar la qualitat i el servei de les empreses de la província, així com les seues competències, a més de donar suport a les zones rurals per a lluitar contra el despoblament i contribuir a augmentar la capacitat de creixement de les empreses d'interior”.

Per part seua, el vicerector d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica, David Cabedo, ha subratllat la importància de la col·laboració entre les institucions públiques (en aquest cas entre l'UJI i la Diputació) per a l'impuls d'iniciatives innovadores que possibiliten un creixement econòmic sostenible.

“El Castelló Global Program constitueix una oportunitat perquè les empreses de la província planifiquen, dissenyen i puguen escometre projectes d'innovació i també perquè aquestes empreses s'acosten a l'UJI i exploren possibilitats de col·laboració amb els grups d'investigació per al desenvolupament dels esmentats projectes”, ha remarcat.

Tal com ha destacat el director d’Espaitec i gerent de la Fundació General de la Universitat Jaume I, Juan Antonio Bertolín, entre les novetats de l'onzena edició destaquen el redissenye del procés d'acompanyament a través d'un sistema de formació a la carta, a fi d'abordar les necessitats específiques de cada empresa; una tutorització experta i un procés de mentorització avançada.

A més, Bertolín ha confirmat la realització de la quarta edició d’Innovatossals (Innovant amb Tombatossals), que tindrà lloc el 19 d'octubre i en la qual quatre alts directius i directives d'empreses innovadores d'àmbit internacional compartiran els seus models d'innovació amb el sector empresarial castellonenc. D'altra banda, també es durà a terme 3ª Escola Business Angels - CGP, dirigida a CEOs d'empreses que vulguen invertir i col·laborar amb startups per a guanyar competitivitat, inversors que vulguen diversificar la seua inversió i capacitar-se per a invertir i inversors actuals que vulguen aprofundir en el coneixement d'inversió directa en empreses no cotitzades.

Castelló Global Program

L'objectiu de Castelló Global Program és potenciar la capacitat de desenvolupament i competitivitat de les empreses locals, mitjançant innovacions en processos i productes en les seues organitzacions. Per a això, el programa ofereix formació especialitzada i mentorització personalitzada de manera gratuïta, adaptant-se a les necessitats específiques de cada empresa participant.

Inscripcions

Les empreses interessades a participar en l'onzena edició de Castelló Global Program podran inscriure's del 15 de maig al 9 de juny a través de la web www.castellonglobalprogram.com. Per a això, serà necessari emplenar el formulari corresponent i adjuntar la documentació sol·licitada requerida.

Requisits

El programa es dirigeix a empreses de la província de Castelló, independentment del sector en el qual desenvolupen la seua activitat. En concret, el programa busca accelerar en tres tipus d'empreses: empreses de recent creació que necessiten suport en l'elaboració del pla de creixement; empreses consolidades a la recerca d'innovació i acceleració, i empreses familiars interessades a realitzar una reflexió estratègica en el seu canvi generacional.