La Diputació de Castelló presenta el I Pla Estratègic de Serveis Socials per a optimitzar els recursos i millorar la resposta a les necessitats socials

La Diputació de Castelló presenta el I Pla Estratègic de Serveis Socials per a optimitzar els recursos i millorar la resposta a les necessitats socials
9 de Març de 2023

El president José Martí ha destacat que aquest pla “ha de ser la nostra guia per a millorar i enfortir el sistema públic d'assistència i seguir en la tasca de promoció, integració, participació i cooperació social en tota la província”

La Diputació de Castelló ha presentat el I Pla Estratègic de Serveis Socials amb el qual pretén optimitzar els recursos de l’àrea de Benestar Social i millorar la resposta a les necessitats socials de la província. L’acte ha estat presidit pel president de la institució provincial, José Martí, la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, i hi han assistit la secretària autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, el secretari autonòmic de Planificació i Organizació del Sistema; Xavier Uceda, la directora general de Gestió i Organització del sistema, Patricia Ramón, el director general de l’IVAFIQ, Joan Crespo, i el director territorial, Luis Gómez, a més d’entitats socials i professionals de l’àrea.

Martí ha assenyalat que aquest pla “ha de ser la nostra guia per a millorar i enfortir el sistema públic d'assistència i seguir en la tasca de promoció, integració, participació i cooperació social en tota la província”. “I això ho anem a seguir fent de manera conjunta amb els ajuntaments, professionals i entitats socials fent palés el nostre compromís amb la ciutadania”, ha afegit Martí.

El president ha esmenat que “no són pocs els reptes als quals hem de fer front: el repte demogràfic, les desigualtats socials i econòmiques, la feminització del risc de pobresa, l'exclusió social, l'increment de l'envelliment, la discapacitat… Però tots aquests trets seran abordats en el que serà el projecte més ambiciós que impulsa aquesta Diputació en matèria de Benestar Social”.

Per la seua part, la vicepresidenta ha assenyalat que la Diputació de Castelló “té com a missió seguir sent l’artifici del progrés de la província, defensant la igualtat d’oportunitats entre territoris per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, ajudant als 135 municipis de la província”.

D'aquesta manera, “el I Pla Estratègic de Serveis Socials de la Diputació de Castelló constitueix un full de ruta perquè, partint de les necessitats socials, es promoguen de forma adequada els recursos i les mesures que permeten donar-los una resposta”, ha afegit la vicepresidenta.

Puerta ha destacat que amb implementació d'aquest pla, “s'espera que es millore l'organització de les funcions i recursos de l'àrea provincial de Benestar Social, i fer-ho d'acord amb les competències que la legislació li atorga en matèria de serveis socials”.

A més, la vicepresidenta ha afegit que “tot aquest treball el volem fer de manera conjunta amb tots els agents implicats. Per això, el I Pla Estratègic de Serveis Socials de la Diputació de Castelló va dirigit a ajuntaments i mancomunitats de la província, a responsables polítics, a professionals, entitats socials i actors de la vida social de la província de Castelló. També a entitats d'iniciativa privada fent gala, de nou, d'això que anomenem governança col·laborativa”.

L’acte també ha comptat amb una explicació tècnica a càrrec de la directora de Creas IDS, la consultora social encarregada del desenvolupament del pla estratègic.