La Diputació de Castelló i l’UJI organitzen unes jornades sobre el món rural

La Diputació de Castelló i l’UJI organitzen unes jornades sobre el món rural
23 de Març de 2023

La inauguració serà el pròxim dilluns 27 de març al Palau de les Aules i comptarà amb la presència del president José Martí i la rectora Eva Alcón

La Diputació de Castelló, conjuntament amb la Universitat Jaume I (UJI), han organitzat les ‘Jornades sobre polítiques públiques al món rural’ que seran inaugurades el pròxim 27 de març al Palau de les Aules i comptarà amb la presència del president José Martí i la rectora Eva Alcón. La jornada continuarà el dia 28 a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l’UJI.

Martí ha assenyalat la necessitat d’aquesta mena de jornades en les quals “analitzarem les polítiques públiques de les administracions en el món rural, tant les que s’han desenvolupat com les futures”. “Estem davant un repte molt important i, des de la Diputació de Castelló seguirem potenciant accions i mesures en favor de la ruralitat i la igualtat d’oportunitats”, ha afegit.

Tal com s’arreplega en els objectius d’aquesta iniciativa, la llarga crisi que arrosseguen els territoris rurals ha estat analitzada, descrita i estudiada des de multitud de disciplines i perspectives, el que ha contribuït a generar un clima que ha propiciat el desenvolupament d’una ingent quantitat de propostes, projectes i accions per millorar les condicions de vida en els petits municipis.

És per això que hi ha consens en la necessitat urgent i prioritària per possibilitar als ciutadans que viuen al món rural les mateixes oportunitats de gaudir dels drets socials, culturals, formatius, sanitaris, etc. dels que disposen els qui viuen a les urbs.

Per aquest motiu sembla oportú convocar a responsables de les administracions, als professionals que treballen directament al territori, als tècnics i especialistes en temes de cohesió territorial i a la societat en general a analitzar les accions que es duen a termes per millorar la situació del món rural.

Descriure i explicar el què es fa, valorar la seua oportunitat i difondre els protocols que han estat més eficients és l’objecte d’aquestes jornades, fruit de la col·laboració de la Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I.

Les jornades estan obertes al públic en general prèvia inscripció gratuïta a través del web: https://forms.gle/WGTCF1yc5Ek1WtFj8