La Diputació de Castelló facilita per primera vegada un canal de denúncies per a protegir la província enfront de la corrupció

La Diputació de Castelló facilita per primera vegada un canal de denúncies per a protegir la província enfront de la corrupció
16 d'Octubre de 2023

La vicepresidenta primera de la Diputació, María Ángeles Pallarés, coordina un curs dirigit als municipis de menys de 20.000 habitants amb el repte de “facilitar canals que permeten atallar qualsevol infracció normativa”.

La Diputació de Castelló s'ha marcat l'objectiu de protegir la província enfront de la corrupció amb una formació dirigida als municipis de menys de 20.000 habitants que, per primera vegada, permetrà habilitar un canal de denúncies per a detectar infraccions.

“Aquesta Diputació té un compromís amb aquesta província i tendeix la mà a tots aquells que no compten amb recursos suficients per a gestionar aquestes eines que permeten detectar qualsevol infracció normativa o sospita de corrupció”, ha manifestat la vicepresidenta primera de la Diputació i responsable del Servei Provincial d'Assistència a Municipis (SEPAM), María Ángeles Pallarés.

“Ho farem possible amb un curs que impartim a partir d'este dilluns per a formar als qui es vagen a fer càrrec de gestionar les investigacions i tramitacions de les denúncies lligades a la Llei 2/2023”, ha postil·lat la vicepresidenta primera.

Un objectiu que s'emmarca en els compromisos que la primera presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, va assumir en primera persona i que “aquest equip que conforma el Govern Provincial exercim dia a dia”, ha rematat Pallarés.

Des de hui dilluns 16 i fins al pròxim 27 d'octubre, en sis sessions diferenciades, els municipis podran formar-se en la gestió d'aquesta eina. “Aquesta Diputació és exemple de transparència, model de servei i aliada del nostre territori. Estar al costat dels nostres 135 ajuntaments no és una opció, és un deure”, ha manifestat el diputat provincial de Recursos Humans, Ximo Llopis.

Per al responsable de la cartera provincial, “llançar aquest tipus de formacions és obligat per a una institució pública”. “I en el cas de la Diputació de Castelló, com a ajuntament d'ajuntaments, ajudar és una obligació que assumim amb vocació de servei públic”. Per això, “en aquestes sessions tractarem d'arribar a tots els interessats amb el desig de ser eficaços i diligents en la gestió de qualsevol denúncia que poguera delatar una hipotètica infracció”. “Protegir als qui donen la veu d'alarma i investigar amb la deguda prudència i sigil és l'objectiu d'aquest cicle al qual continuaran uns altres. Perquè aquesta Diputació és el baluard que defensa i fa complir la llei”.