La Diputació de Castelló evita perdre més de 400 m³ d'aigua per fugues en els municipis

La Diputació de Castelló evita perdre més de 400 m³ d'aigua per fugues en els municipis
7 de Febrer de 2023

L’ens supramunicipal actua en la localització de 174 fugues en xarxes d’aigua potable durant un any

La Diputació de Castelló ha evitat la pèrdua de 460 m³ d'aigua potable en els municipis de les comarques del Nord, gràcies a la localització d'un total de 174 fugues en xarxes d'aigua durant un any.

En aquest sentit, el diputat de Sostenibilitat, Ignasi Garcia, ha destacat que des de la Diputació de Castelló «donem servei als municipis més menuts per garantir un control de les possibles fugues que hi haja i així evitar el malbaratament de l'aigua i poder utilitzar i gestionar aquest recurs d'una manera molt més eficient».

«L'aigua és el principal recurs i és essencial per al desenvolupament social i econòmic, és per això que l'eficiència i la seua gestió, així com evitar fugues i que es malbaraten és un dels pilars del Pla Director de l'Aigua de la província», ha defensat Garcia.

En total, s'han realitzat 176 revisions, de les quals han sigut 174 les fugues localitzades. Quant a la localització de fugues, s'han fet 87 escomeses domiciliàries, 4 claus de pas de les escomeses i en general, 10 localitzacions en l'interior dels habitatges i 73 en canonades.

El treball d'aquest servei es fa servir, a més, per a revisar i actualitzar l'Enquesta d'Infraestructura i Equipament Local del M.A.P. i els seus corresponents plànols.