La Diputació de Castelló concedirà per primera vegada medalles de bronze en el Dia de la Província i recauran en Unión de Mutuas i la Mare de Déu del Lledó

La Diputació de Castelló concedirà per primera vegada medalles de bronze en el Dia de la Província i recauran en Unión de Mutuas i la Mare de Déu del Lledó
25 de Maig de 2024

La institució provincial reconeixerà amb esta distinció a Unió de Mútues en el seu vinté aniversari i a la Mare de Déu del Lledó pel centenari de la seua coronació.

La Diputació Provincial de Castelló concedirà per primera vegada medalles de bronze en el Dia de la Província. La presidenta Marta Barrachina, ha anunciat que la institució provincial reconeixerà amb esta distinció a Unión de Mutuas en el seu vinté aniversari, i a la Mare de Déu del Lledó pel centenari de la seua coronació.

Tal com arreplega el reglament d'honors i distincions de la Diputació Provincial de Castelló, la Medalla de la Província consta de tres categories: or, plata i bronze. I serà la present edició del Dia del Província que se celebrarà el pròxim 27 de setembre a Tírig, el moment en el qual es concedisquen distincions de les tres categories.

En el cas d'Unión de Mutuas, la presidenta de la institució provincial ha explicat que “des de la Diputació de Castelló volem reconéixer a Unión de Mutuas pels seus 20 anys vetlant per la seguretat i salut de les empreses de la nostra província”. La dirigent provincial ha destacat “el prestigi” que té en el seu sector la Unión de Mutuas en la qual és referència. L'entitat va ser creada a Castelló per empresaris de la província i tenen implantació en totes les comunitats autònomes.

I també vetlant pels castellonencs, però en este cas en l'àmbit espiritual i religiós, està la Mare de Déu del Lledó, la patrona de la ciutat de Castelló, qui rebrà la medalla de bronze en el Dia de la Província amb motiu del centenari de la coronació. Marta Barrachina ha expressat que “amb esta medalla volem reconéixer la importància dels 100 anys de la coronació de la patrona dels castellonencs, a la qual la ciutat de Castelló li professa tendra devoció”.

Amb motiu del centenari, la ciutat de Castelló ha celebrat durant més d'un mes una programació per a commemorar l'efemèride i, part d'eixos actes, van tindre com a escenari la Diputació de Castelló. Sobre aquest tema, l'Espai Cultural Obert Les Aules va acollir l'exposició ‘Coronatio Virginis’, una mostra plena d'arts, records i devoció plena a la patrona de la ciutat de Castelló, i que va donar l'oportunitat de contemplar diversos records de 1924: des del Cartell de les Festes extraordinàries fins a fotografies, publicacions, el mantell que se li va regalar a la Santa Imatge en aquella ocasió i la imatge recentment restaurada de la Verge del Lledó de la Cocatedral. A més, també es va poder contemplar el Mantell del Centenari de la Coronació.

A més de l'exposició, l'espai cultural de la institució provincial va acollir la presentació de la Novena composta pel Prior de la Basílica de La nostra Senyora del Lledó, Rnd. Don Joaquín Guillamón Alcón, així com la projecció de la pel·lícula de la Coronació de l'any 1924.

L'inici de l'expedient per a la concessió de les distincions previstes en el reglament d'honors i distincions de la Diputació per al 2024 va ser aprovat en el ple ordinari del mes de maig celebrat este dimarts dia 21. Una aprovació que va comptar amb els vots a favor de l'equip de govern provincial, Compromís i Vox, i l'abstenció del PSOE. Al costat de les medalles de bronze, en la gala Vicente Traver Calzada rebrà l'Alta Distinció de la Província (medalla d'or) i, quant a les medalles de plata, el Museu de la Valltorta rebrà el Mèrit de les Arts, la Penyagolosa Trails serà distingit amb el Mèrit Esportiu, la Càtedra d'Activitat Física i Oncologia de l'UJI amb el mèrit a la Innovació i la Fundació Hospital Provincial amb el Mèrit Solidari. “Tots els premiats són una mostra del gran talent i cor que existix en la nostra terra”, ha conclòs la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina.