La Diputació crea una línia de subvencions de 130.000 euros per a fomentar el benestar animal en els municipis de menys de 10.000 habitants

La Diputació crea una línia de subvencions de 130.000 euros per a fomentar el benestar animal en els municipis de menys de 10.000 habitants
19 d'Abril de 2024

Esta nova línia d'ajudes és un exemple més que la Diputació està al costat dels 135 municipis i, en este cas, els ajuntaments d'igual o menys de 10.000 habitants podran fomentar el desenvolupament de plans i projectes que contribuïsquen a impulsar el control poblacional de colònies felines.

La Diputació Provincial de Castelló crea una línia de subvencions de 130.000 euros per a fomentar el benestar animal en els municipis de menys de 10.000 habitants.

Esta nova línia d'ajudes és un exemple més que la Diputació està al costat dels 135 municipis i, en este cas, els ajuntaments de poblacions més xicotetes de la província podran fomentar el desenvolupament de plans i projectes que contribuïsquen a impulsar el control poblacional de colònies felines.

“Les colònies felines urbanes són una realitat present en els nostres municipis i el seu benestar i control poblacional són temes de gran rellevància en l'àmbit de la protecció animal i la salut pública”, ha subratllat la presidenta Marta Barrachina.

La Diputació de Castelló modificarà el pla estratègic de subvencions per al present exercici amb la finalitat d'incloure esta nova línia d'ajudes que tindrà per objecte subvencionar a les entitats locals per a l'aplicació de la llei 2/2023, de 13 de març de Protecció, Benestar i Tinença d'animals de companyia i altres mesures de benestar animal. I és que com ha incidit la presidenta del Govern Provincial, “la responsabilitat de gestió, cura i salvaguarda de les colònies felines en els termes on residixen és de les administracions locals i, esta Diputació, com a ajuntament d'ajuntaments impulsa esta línia d'ajudes per a ajudar-los en la gestió ètica de colònies felines”.

Una vegada que s'aprove la creació d'esta nova línia, en el ple del pròxim dimarts 23 d'abril, la Diputació de Castelló redactarà els plecs que regiran la concessió d'estes ajudes. Sobre aquest tema, el diputat de Medi Natural, José María Andrés, ha explicat que “dins dels criteris que s'establiran per a l'atorgament d'estes ajudes estan disposar d'un pla, programa o ordenança municipal de gestió i control relacionat amb la protecció, benestar i tinença d'animals; així com una memòria que inclou mesures idònies per a la seua execució i que tot això compte amb la participació i involucració d'associacions, entitats de protecció animal o voluntaris”.

El diputat provincial ha indicat que el destí de la nova línia d'ajudes inclou la conscienciació pública, ja que “una comunitat informada és essencial per a fomentar el suport i la col·laboració en projectes de protecció i benestar animal”, ha expressat José María Andrés.

Una altra de les accions a sufragar serà l'esterilització i control de la població felina. “Les despeses associades amb les campanyes d'esterilització són una inversió de llarg termini i redundarà en la disminució de la població de carrer i la millora de la qualitat de vida dels animals”, ha afirmat el diputat provincial.

Així mateix, també podran ser objecte de subvenció la creació d'un cens de gats de carrer i la difusió de campanyes per a promoure l'adopció responsable de gats abandonats.

En conjunt, la nova línia de subvencions permetrà sufragar despeses que realitzen els ajuntaments de municipis igual o inferior a 10.000 habitants amb l'objectiu d'aconseguir el benestar d'estos animals en els municipis, facilitant la convivència amb la ciutadania i la prevenció de problemes de salut pública i animal, basant-se en el control de la població de gats, els seus punts d'alimentació, les condicions sanitàries i les persones col·laboradors responsables d'estes colònies.