La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació comença l'any a deute zero

La Diputació comença l'any a deute zero
3 de Gener de 2019

La Diputació de Castelló ha començat aquest 2019 amb deute zero amb els bancs per primera vegada en la seua història i amb el més inversor dels seus pressupostos.

3 de gener. La Diputació de Castelló ha començat aquest 2019 amb deute zero amb els bancs per primera vegada en la seua història i amb el més inversor dels seus pressupostos. Dues variables que amplien el marge del Govern provincial al màxim per a millorar els serveis als pobles i la qualitat de vida a tota la gent de Castelló, continuant amb la seua labor estratègica de potenciar la igualtat d'oportunitats a tot el territori provincial i treballant per revertir la situació de despoblació que amenaça bona part de l'interior de la província. I és que l'eficiència en la gestió aplicada pel president Moliner comporta una inversió històrica per a millorar els 135 municipis de la província.

El diputat provincial d'Hisenda, Salvador Aguilella, ha assegurat que “hem complit de fer realitat que tots els recursos de la Diputació s'adrecen a millorar els nostres pobles. Assumim el compromís d'intentar deixar a zero el deute que la Diputació sempre ha tingut i que suposaven sens dubte un llast a l'hora de planificar inversions. És per això que aquest inici d'any és de satisfacció del compromís complit de començar 2019 amb deute zero, i permetre amb això que tots els diners puguen destinar-se a inversions, a millorar els municipis i els serveis que oferim, a generar oportunitats per a les persones, i donar alegria, il·lusió i orgull a la gent de la província de Castelló”.

Cal recordar que la Diputació ja ha materialitzat en els últims dies de desembre la reducció a deute zero amb els bancs, amb el fi últim de tindre més marge per a millorar els serveis als pobles. Amb això, el Govern provincial del Partit Popular ha complit abans d'hora amb el compromís que havia assumit per a finalitzar la legislatura de deixar a zero el deute amb els bancs, al mateix temps que no ha sol·licitat ni un sol préstec als bancs per a multiplicar la capacitat d'inversió de la Diputació. Després d'aquesta devolució anticipada, la Diputació ja no tindrà més gastos financers per interessos de deute i només tindrà pendent acabar de compensar l'excés de finançament de l'Estat dels anys 2008 i 2009, fixat a nivell nacional.

El pressupost més inversor

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, consolida el seu model d'eficiència en la gestió amb un pressupost que triplicarà les inversions de la província en aquest 2019. Uns comptes de la Diputació que ascendeixen a 143 milions d'euros, i passen de 17 a quasi 55 milions d'inversió en a penes set anys, amb la major capacitat inversora de la història de la Diputació.

“Hem passat de destinar a inversions directes un 14% del pressupost a un 38%. Un pressupost en què per primera vegada augmenten més les inversions que el propi pressupost, ja que augmenta el pressupost 8 milions i les inversions 8,68 milions”, ha recordat el diputat.

Diputació útil per a una província protagonista

La Diputació inicia exercici amb un pressupost centrat en l'eficiència en la gestió, la disminució del pes de l'Administració per a donar-lo als nostres pobles i augmentar la capacitat inversora de la Diputació. L'objectiu és, des de la governança, ser més útils a la gent de Castelló en forma de més i millors serveis, noves infraestructures i multiplicant oportunitats, i avui ja tenim vigents els comptes amb la satisfacció de l'objectiu complit”.

I és que l'excel·lent salut financera de la Diputació permet que es finance íntegrament amb recursos propis, i amb això també que en a penes uns dies puga avançar a cost zero la recaptació d'impostos de tot l'any als ajuntaments amb recursos propis perquè puguen iniciar l'any pagant a tots els proveïdors i millorant els serveis als seus veïnats.