Totes les oficines d’atenció presencial de la Diputació de Castelló romandran temporalment tancades degut a l'estat d'alarma declarat mitjançant el RD 463/2020
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació avança les obres del Parc de Protecció Civil de l'Alcora

La Diputació avança les obres del Parc de Protecció Civil de l'Alcora
23 de Maig de 2018

La Diputació de Castelló avança en les obres de construcció del nou Parc de l'Agrupació de Voluntariat de Protecció Civil de l'Alcora d'acord amb el seu objectiu de consolidar el major anell de seguretat per a la província.

23 de maig.La Diputació de Castelló avança en les obres de construcció del nou Parc de l'Agrupació de Voluntariat de Protecció Civil de l'Alcora d'acord amb el seu objectiu de consolidar el major anell de seguretat per a la província. Aquesta nova infraestructura té per a la seua materialització un pressupost de 538.000 euros i s'inclou en l'aposta pressupostària del Consorci Provincial de Bombers que destinarà en 2018 un total de 18,5 milions d'euros a millorar la prevenció i l'atenció d'emergències als municipis de la província.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “la construcció d'aquest nou parc de Protecció Civil és una mostra més de l'aposta del Govern provincial per aconseguiruna terra més preparada per a les emergències i que vetle per la seguretat de tothom, visca on visca. I per a això aquesta base operativa se sumarà a la xarxa del Consorci Provincial de Bombers de quatre parcs de bombers professionals i cinc de bombers del voluntariat i a les 27 helisuperfícies per tot l'interior que estem construint”. 

Cal assenyalar que formen part d'aquesta xarxa de seguretat les més de 100 persones voluntàries de Protecció Civil, els 120 bombers del voluntariat i els 170 bombers professionals.

Quant a aquest nou Parc de Voluntariat comptarà en les seues instal·lacions amb oficines, garatges, aules de formació i polivalents, un gimnàs, magatzem i tot l'equipament necessari per a fer més fàcil i útil la labor del voluntariat. 

Un recurs útil per als municipis

Cal tindre en compte que en els seus quatre anys de funcionament l'Agrupació Provincial de Voluntariat de Protecció Civil de la Diputació ha demostrat la seua utilitat a tots els racons de la província, amb una mitjana de prestació de 400 serveis anuals. 

“A través del voluntariat de Protecció Civil la Diputació ha ajudat tant als xicotets pobles sense recursos com als grans esdeveniments com Penyagolosa Trails, els festivals més multitudinaris de la província o el desenvolupament de la Volta Espanya, garantint la seguretat de desenes de milers de persones tant de Castelló, com visitants”, ha explicat el diputat Rubio.