Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

La Diputació augmenta la freqüència d'arreplega de fems als 21 municipis dels Ports-Maestrat

La Diputació augmenta la freqüència d'arreplega de fems als 21 municipis dels Ports-Maestrat
30 d'Abril de 2018

La Diputació de Castelló ha aprovat el nou contracte de gestió de residus urbans dels municipis dels Ports-Maestrat pel qual amplia els dies d'arreplega de fem sense que això repercutesca en el rebut dels veïnats.

30 d'abril.La Diputació de Castelló ha aprovat el nou contracte de gestió de residus urbans dels municipis dels Ports-Maestrat pel qual amplia els dies d'arreplega de fem sense que això repercutesca en el rebut dels veïnats. Així, a través d'un autèntic exercici d'eficiència en la gestió, el Govern provincial torna a posar de manifest la seua prioritat estratègica de millorar els serveis dels municipis de l'interior per a continuar potenciant la igualtat d'oportunitats a tot el territori i lluites contra la despoblació com a part del seu programa #Repoblem.

El diputat de Sostenibilitat, Mario García, ha explicat que “des del Govern provincial entenem que és important augmentar la freqüència d'arreplega de fems en aquests 21 municipis i fer-ho sense que això supose encarir els impostos que ja paguen els veïnats”. 

En aquest sentit, el diputat ha assegurat que “el que hem fet és escoltar els ajuntaments i adaptar a les necessitats de cada poble aquest servei que, a més, varia en temporada baixa i alta tenint en compte que alta és durant els mesos d'estiu amb major afluència de visitants. En definitiva, es tracta d'un millor servei amb el mateix cost i que permetrà millorar la qualitat de vida en aquests pobles”.

Els municipis que es beneficiaran d'aquesta millora són els següents: Ares del Maestrat, Benassal, Castellfort, Castell de Cabres, Cinctorres, Culla, el Forcall, Herbés, la Mata de Morella, Morella, Olocau del Rey, Palanques, el Portell de Morella, la Pobla de Benifassà, la Todolella, la Torre d'en Besora, Vilafranca, Vilar de Cans, Vallibona, Villores i Sorita.

Per posar algun exemple de millora, a Benassal que fins ara tenia una freqüència d'arreplega de tres dies a la setmana en temporada baixa passa a tindre cinc dies, i en temporada alta passarà de tindre cinc dies d'arreplega a set. El Forcall, fins ara tenia un dia d'arreplega en temporada baixa i tres en alta ara passarà a tindre'n tres dies i quatre respectivament. També triplica els dies d'arreplega de fems a l'hivern el Portell, que passa d'un dia a tres en temporada baixa i de tres a quatre en temporada alta. 

Implantació de l'arreplega de la matèria orgànica selectiva

Cal tindre en compte que a través de la modificació d'aquest contracte pel qual la Diputació destina 468.476,93 euros, es preveu a més la implantació de l'arreplega de la matèria orgànica amb subministrament de contenidors per a aquesta fracció.

“Ensavancem a les exigències de la Unió Europea les directives de la qual caminen en aquest sentit i facilitem als pobles aquest tipus d'arreplega amb més beneficis mediambientals”, ha indicat García.

Així, la Diputació subministrarà als municipis 300 unitats de contenidors de matèria orgànica de 120 litres i 100 unitats de contenidors de matèria orgànica de 240 litres. A més, també preveu subministrar per a fer possible aquest servei 18.000 unitats de bosses compostables de 120 litres i 5.000 unitats de 240 litres.