La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació assisteix a una jornada sobre món rural i despoblació sota la perspectiva de gènere

La Diputació assisteix a una jornada sobre món rural i despoblació sota la perspectiva de gènere
31 d'Octubre de 2019

L'esdeveniment s'ha celebrat aquest matí a l'ermitori de Sant Pau d'Albocàsser i ha comptat amb la presència del diputat provincial d'Acció contra la Despoblació i Desenvolupament Rural, Santi Pérez

El diputat provincial d'Acció contra la Despoblació i Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha participat aquest matí en una jornada sobre el món rural i la despoblació sota la perspectiva de gènere, un esdeveniment celebrat a la sala de conferències de l'ermitori de Sant Pau d'Albocàsser, l'ajuntament del qual ha organitzat la jornada de la mà del CDR Alt Maestrat-Coceder.

Durant tot el dia s'han desenvolupat diverses taules de debat, que han permés analitzar temes actuals sota els títols de “El despoblament té nom de dona? O “”Dones, economia i món rural”. Al costat del diputat Santi Pérez han estat, entre altres, Gustavo Viol, president del CDR Alt Maestrat; Isabel Albalat, alcaldessa d'Albocàsser; Evaristo Martí, alcalde de Rosell i adjunt a l'Agència Valenciana Antidespoblament; María Such, directora general del Institut Valencià dels Dons, o Anna Garcia Monfort, coordinadora de l'equip d'intervenció social de la Mancomunitat dels Ports.

Al costat d'ells, Silvia Gonzalvo, presidenta de Ruralavanza i del Centre de Desenvolupament Rural Palància-Millars; Ana Portal, tècnica de l'àrea d'Igualtat en la Diputació de Castelló; Balma Boix, responsable d'operacions de l'empresa Frutos Secos del Maestrazgo d'Albocàsser; Laia Morilla; gerent del Forn El Parral, o Carmen Arnanz, gerent de Sempreviva.

La jornada, que ha culminat amb una visita guiada al ‘Prat de Sant Pau” de la mà del professor Joaquín Roca, també ha comptat amb la ponència “Fòrum noves ruralitats” a càrrec d'Artur Aparici, professor de l'UJI, expert en sociologia en el món rural i representant de la Fundació Penyagolosa per al Desenvolupament Rural.