La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació aprova un conveni de 80.000 euros amb Fepac per a divulgar la PAC

La Diputació aprova un conveni de 80.000 euros amb Fepac per a divulgar la PAC
13 d'Octubre de 2019

Les accions que havien de desenvolupar-se al llarg d'aquest 2019, que són les que motiven el conveni, són informar el major nombre possible d'agricultors i ramaders en els nous requisits de les ajudes de la Política Agrària Comuna

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha ratificat l'aprovació d'un conveni amb la Federació Provincial d'Agricultors i Ramaders de Castelló (Fepac-Asaja) per al desenvolupament del projecte 'Aplicacions de la Política Agrària Comuna (PAC) 2015-2020'. El conveni, aprovat el passat 8 d'octubre, es refereix a l'exercici 2019 i té una quantia total de 80.000 euros.

El president de la Diputació, José Martí, destaca la necessitat que la institució provincial continue apostant per actuacions que beneficien als sectors ramaders, agrícoles i forestals de les comarques castellonenques, destacant la seua importància com a motor econòmic en molts dels municipis de l'interior i el seu potencial com a fórmula per a impulsar, de la mà d'altres eines, per un concepte de ruralitat renovat i més potent.

La subvenció objecte del present conveni es dirigeix fonamentalment al finançament d'activitats de formació, informació, promoció dels productes agraris i defensa dels interessos generals de les persones professionals del sector agrícola, ramader i forestal.

En aquest sentit, les accions que havien de desenvolupar-se al llarg d'aquest 2019, que són les que motiven el conveni, són informar el major nombre possible d'agricultors i ramaders en els nous requisits de les ajudes de la Política Agrària Comuna; difondre la PAC i acostar-la als professionals de la província; consolidar un grup de gestors degudament formats en la capacitat d'assessorar i gestionar de la millor manera possible als agricultors de la província.

Així mateix, s'incideix en actuacions com tramitar les ajudes del primer pilar i segon pilar; consolidar les relacions institucionals aconseguides a nivell europeu i nacional; canalitzar noves propostes de gestió i tramitació; evitar la fugida de fons d'ajudes cap a altres regions; cobrir la demanda de sol·licitants davant el minvament d'atenció per la deterioració d'efectius a les quals estan sotmeses Oficines Comarcals de la Conselleria d'Agricultura (Ocapas) i captar noves demandes i escenaris.

Amb tot això, les activitats concretes per part de Fepac durant aquest any s'han centrat en la divulgació i en les visites institucionals. Dins del primer apartat, s'han realitzat xerrades informatives en diversos àmbits: canvis del pagament bàsic (com queda la PAC); canvi en la normativa en l'aplicació de purins; cessió i lloguers de drets de cara al nou període; noves incorporacions de joves agricultors; millora d'explotacions; assessorament als ajuntaments que ho requereixin en matèria de política agrària comuna; participació i col·laboració en jornades, fòrums i congressos; publicació de la revista divulgativa o desenvolupament i manteniment de la pàgina web. www.asajacastellon.com.

La Federació Provincial d'Agricultors i Ramaders de Castelló és una entitat que es caracteritza per la singularitat de ser una organització professional agrària sense finalitats lucratives constituïda per a la representació, gestió, defensa i foment dels interessos professionals del sector agrari en general. Els seus objectius és la defensa de les explotacions familiars, empreses agràries, la millora de condicions d'accés dels joves a l'exercici de l'activitat a través de la capacitació i formació i la defensa del sector agropecuari de la província.

La Federació Provincial d'Agricultors i Ramaders de Castelló, com a organització professional agrària implantada únicament a les comarques de Castelló, posa l'accent en la divulgació i gestió personalitzada de la Política Agrària Comuna adaptant-la a les característiques i singularitats de l'agricultura i ramaderia de la província de Castelló.