La Diputació treballa contrarellotge per a desbloquejar 1,8 milions d'euros en ajudes a entitats socials de la província de Castelló

La Diputació treballa contrarellotge per a desbloquejar 1,8 milions d'euros en ajudes a entitats socials de la província de Castelló
27 de Juliol de 2023

L'equip de Govern que lidera la presidenta Marta Barrachina centra tots els seus esforços en que arriben les ajudes que esperen des de fa mesos entitats que presten serveis socials com el transport adaptat per a persones amb discapacitat o entitats com l'Associació Gitana de Castelló. La diputada Marisa Torlá afirma que “es treballa per a pagar totes les ajudes socials que ha deixat pendents l'anterior equip de Govern i que afecten projectes d'integració, a atenció de persones en situació de vulnerabilitat, conciliació familiar o envelliment actiu”.

Castelló, 27 de juliol de 2023

La Diputació Provincial de Castelló que presideix Marta Barrachina treballa contrarellotge per a desbloquejar més de 1,8 milions d'euros en ajudes a entitats socials de la província de Castelló. L'equip de Govern que lidera Marta Barrachina centra tots els seus esforços en què arriben les ajudes que esperen des de fa mesos entitats que presten serveis socials com el transport adaptat per a persones amb discapacitat o entitats com l'Associació Gitana de Castelló, entre altres col·lectius. I és que, quan estem a pocs dies de finalitzar el mes de juliol, nombroses associacions, organitzacions i entitats socials que presten una labor fonamental a la província segueixen sense percebre les ajudes compromeses i no resoltes per l'anterior equip de Govern.

La diputada de Benestar Social, Marisa Torlá, afirma que “es treballa per a pagar totes les ajudes socials que ha deixat pendents l'anterior equip de Govern i que afecten projectes d'integració, a atenció de persones en situació de vulnerabilitat, conciliació familiar o envelliment actiu, entre altres qüestions”.

“Estem treballant des del primer dia per a desbloquejar els més de 1,8 milions d'euros pendents en ajudes corresponents a l'àrea social”, subratlla la diputada.

“Les polítiques socials formen part dels eixos d'actuació de la Diputació de Castelló i és per això que una de les primeres actuacions que estem realitzant en l'àrea social és desbloquejar totes aquelles subvencions pendents per a poder procedir al pagament amb celeritat perquè les entitats puguen dur a terme el seu normal funcionament i siga la mostra del suport real que realça la labor d'aquestes associacions, organitzacions i ONG, reconeixent que en molts casos arriben on des de les institucions no podríem fer-ho”, ha explicat Marisa Torlà.

Les subvencions pendents de pagament estan destinades a una vintena d'associacions, entre les quals es troben entitats sectorials de l'àmbit de la salut i prevenció, envelliment actiu, conciliació familiar, educació, infància i activitats socials, entre altres.

La mateixa presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, va visitar fa escassos dies el Banc d'Aliments, on es va reunir amb el president, Santiago Miralles, per a anunciar-li el desbloqueig d'una ajuda que esperen des de fa mesos.

Tal com va explicar la presidenta de l'administració provincial, “és inqüestionable la gran labor social i humanitària que realitza el Banc d'Aliments de Castelló, més si cap a causa de l'encariment generalitzat de tots els productes”. Per això, “des de la Diputació de Castelló no podem quedar-nos de braços plegats i ja hem activat els mecanismes necessaris per a complir i pagar al Banc d'Aliments el conveni que té subscrit i que fa mesos que hauria d'haver cobrat”, va subratllar la presidenta.

“Hem d'estar al costat dels qui més ens necessiten. És de justícia que el Banc d'Aliments no espere més per a percebre els 25.000 euros d'ajuda econòmica que té subscrits mitjançant el conveni signat amb la Diputació”, va afegir Marta Barrachina.