La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació ajudarà els pobles xicotets a actualitzar la seua política de dades

La Diputació ajudarà els pobles xicotets a actualitzar la seua política de dades
27 de Maig de 2018

La Diputació de Castelló ajudarà els municipis de menys de 20.000 habitants de la província a actualitzar la seua política de dades d'acord al nou Reglament europeu de protecció de dades que ha entrat en vigor fa a penes dues dies.

27 de maig.La Diputació de Castelló ajudarà els municipis de menys de 20.000 habitants de la província a actualitzar la seua política de dades d'acord al nou Reglament europeu de protecció de dades que ha entrat en vigor fa a penes dues dies. Així, el Govern provincial articularà aquest nou servei per la innovació pública a través de la creació d'una nova Oficina Provincial de Protecció de Dades i Seguretat. 

El diputat de Modernització, Luis Martínez, ha explicat que “no volem que cap persona es quede arrere en el camí de la innovació pública per a la millora de la prestació de serveis públics a la ciutadania de la província de Castelló. Això, unit a la nostra defensa de la igualtat d'oportunitats en tots i cada un dels 135 municipis de Castelló explica per què anem de la mà dels pobles que menys recursos tenen perquè complesquen amb aquest pas avant en la gestió de dades personals”.

Cal tindre en compte que la nova Oficina Provincial de Protecció de Dades i Seguretat desenvoluparà les funcions previstes tant en la normativa nacional com a comunitària relatives a la delegació de protecció de dades, així com totes aquelles qüestions relacionades amb el compliment de l'Esquema Nacional de Seguretat, tant per a la Diputació de Castelló com per als municipis de menys de 20.000 habitants que així ho sol·liciten. 

“Internet obri un món de possibilitats per a acostar les nostres administracions locals a la ciutadania, però els ajuntaments han de tindre els recursos per a poder gestionar amb total seguretat aqueixes dades que maneja especialment arran de la introducció de l'Administració digital. És per això que ajudem els ajuntaments més xicotets que no es queden arrere i cobrir aqueixa falta de professionals especialitzats amb els de la Diputació, a través de l'excel·lent Servei de Modernització i Innovació Pública”, ha indicat el diputat.

Impuls a la innovació pública i a la transparència

Cal tindre en compte que aquest nou servei de la Diputació se suma a la labor contínua d'assessorament que el Govern provincial realitza amb els municipis més xicotets de la província a l'hora d'impulsar la innovació pública i la transparència. 

Així ha estat des de fa anys en les distintes necessitats que ha anat plantejant la pròpia evolució tecnològica, normativa i de processos de l'Administració. És per això que la Diputació, a través del seu Servei d'Informàtica a Municipis en el Sepam ha dissenyat i actualitzat desenes de portals web municipals que fan avui realitat l'Administració digital als municipis de Castelló. De forma semblant ha ocorregut amb els portals de transparència, que gràcies a un conveni de col·laboració amb Generalitat, la Diputació ha posat en marxa als pobles més xicotets de la província. I ara, de la mateixa manera, a través d'aquesta acabada d'aprovar Oficina Provincial de Protecció de Dades i Seguretat, “perquè ningú es quede arrere, perquè tots els ajuntaments tinguen les eines per a continuar sent el més eficaç i útils a la seua ciutadania a Castelló”, ha conclòs el diputat.