La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació afavoreix la conservació dels 198 arbres monumentals de la província

La Diputació afavoreix la conservació dels 198 arbres monumentals de la província
16 d'Abril de 2018

La Diputació de Castelló es convertirà en el millor aliat de mig centenar de municipis de la província a l'hora de protegir i conservar els exemplars d'arbres monumentals i singulars de titularitat pública del seu territori, un total de 198 a tota la província, com un important actiu mediambiental però també cultural. 

16 d'abril.La Diputació de Castelló es convertirà en el millor aliat de mig centenar de municipis de la província a l'hora de protegir i conservar els exemplars d'arbres monumentals i singulars de titularitat pública del seu territori, un total de 198 a tota la província, com un important actiu mediambiental però també cultural. 

Amb aquest objectiu, el Govern provincial ha aprovat les bases i la convocatòria que regiran la concessió de subvencions per 20.000 euros perquè els consistoris que tinguen exemplars inclosos dins del Catàleg d'Arbres Monumentals i Singulars, un total de 49 a Castelló, puguen beneficiar-se d'aquesta actuació que “naix per a protegir i posar en valor el patrimoni arbori castellonenc”.

Així ho ha destacat el diputat responsable de Medi Natural, Antonio Cases, a l'hora de destacar que aquesta subvenció ambiciona “garantir la supervivència d'uns arbres que moltes vegades són fins a mil·lenaris i que formen part del nostre patrimoni natural. Els nostres pobles tenen en els seus arbres un valor afegit que és el millor reflex del seu patrimoni gastronòmic, història i inclús tradicions. Aquestes ajudes incideixen en la importància de protegir-los, cuidar-los i donar-los a conéixer entre les persones que ens visiten”.

En aquest sentit, Cases ha posat com a exemple els 58 exemplars de 'Olea europaea' de la Jana, el municipi amb més arbres monumentals catalogats de la província gràcies a les seues oliveres mil·lenàries. Junt amb la Jana, els altres municipis que poden sol·licitar la subvenció són els següents: Aín, Albocàsser, Alcalà de Xivert, l'Alcora, Almedíjar, Altura, Ares del Maestrat, Atzeneta del Maestrat, Bejís, Benafigos, Benassal, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Borriol, Cabanes, Càlig, Canet lo Roig, Castelló de la Plana, Cortes de Arenoso, Culla, el Forcall, Jérica, Llucena, Moncofa, Morella, Navajas, Olocau del Rey, Onda, Peníscola, el Portell de Morella, Sant Jordi, Sant Mateu, Segorbe, Suera, el Toro, les Useres, Traiguera, la Vall d'Alba, Vallibona, Vilafamés, Vilanova d'Alcolea, Vila-real, Villahermosa, Vinaròs, Vistabella, Viver i Zucaina.