La Diputació Provincial de Castelló ha représ el servei d'expedició de certificats digitals. Consulta els horaris d'atenció al públic.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

La Diputació adjudica ja les brigades forestals per a la seua immediata incorporació

La Diputació adjudica ja les brigades forestals per a la seua immediata incorporació
8 de Novembre de 2017

La Diputació de Castelló ha donat un pas definitiu per a la pròxima posada en marxa de les brigades forestals, que ha creat en col·laboració amb la Generalitat per a la prevenció d'emergències, a l'haver adjudicat ja aquest servei a l'empresa FCC.

8 de novembre. La Diputació de Castelló ha donat un pas definitiu per a la pròxima posada en marxa de les brigades forestals, que ha creat en col·laboració amb la Generalitat per a la prevenció d'emergències, a l'haver adjudicat ja aquest servei a l'empresa FCC. Amb això, s'agilitza la seua posada en marxa i ara ja s'hi aniran incorporant una a una aquestes brigades fins a ser vuit, que se sumaran a les vuit de la Generalitat. Així, seran 16 brigades formades per cinc efectius cada una d'elles que treballaran en labors de prevenció d'emergències, especialment en la prevenció d'incendis en zona d'interfície urbana.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “a partir de l'adjudicació ja hem conclòs tota la tramitació perquè ja es vagen incorporant efectius fins a ser un total de 80 persones les que treballen en aquestes 16 brigades, que seran coordinades pel Consorci Provincial de Bombers. Amb això, aconseguirem que el treball de prevenció d'emergències que realitzen diàriament siga el més efectiu en el nostre objectiu comú de fer de Castelló una província més segura”.

Cal recordar que aquesta iniciativa sorgeix de l'acord pioner de la Diputació de Castelló amb la Generalitat que permet materialitzar el Pla provincial de prevenció i extinció d'incendis, fruit de la política de consens, diàleg i treball lleial i conjunt entre administracions impulsada per Moliner des del Govern provincial i que permetrà respondre a les necessitats plantejades pels ajuntaments.

Més de 800 efectius coordinats pel Consorci Provincial

El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de Castelló ampliarà el seu dispositiu d'emergències fins a més de 800 efectius, al sumar els 80 nous efectius que s'integraran en les 16 brigades forestals que es creen per a prestar aquest servei proposat per Moliner a Puig fa dos anys, dins dels seus cinc plans estratègics.

“Amb prop d'un milió d'euros aportat per cada una de les administracions, es tracta de la iniciativa conjunta més ambiciosa entre Diputació i Generalitat per a protegir els nostres pobles enfront de possibles emergències, com poden ser incendis o inundacions”, ha explicat el diputat Rubio.

Els treballs de prevenció d'emergències que realitzaran aquestes brigades s'adrecen especialment a la mitigació del risc d'emergències en la interfície urbanoagrícolaforestal en una província que té un gran espai paisatgístic i forestal a protegir.