La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.
SEU ELECTRÒNICA
Realitza els teus tràmits, gestions tributàries, pagaments o consultes en els nostres serveis online per a ciutadans i empreses.
PORTAL DE TRANSPARÈNCIA
La nostra eina de treball per a rendir comptes davant la ciutadania i atendre les seues propostes.

La Diputació activa un dispositiu del Consorci de Bombers davant l'alerta taronja per pluges

La Diputació activa un dispositiu del Consorci de Bombers davant l'alerta taronja per pluges
21 d'Octubre de 2019

Els serveis d'emergència demanen a la població mantindre la precaució davant la possibilitat que es registren pluges amb acumulats de fins a 100 mm/12h

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha activat el seu dispositiu especial per a atendre emergències davant l'alerta per fortes pluges decretada per l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per a tota la província durant tota la jornada del dimarts 22 d'octubre.

Les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia Aemet han portat a la la Generalitat Valenciana, a través de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (Avsre), a activar la preemergència nivell taronja per temporal mediterrani en tota la província de Castelló, per la qual cosa el departament de bombers de la Diputació està treballant per a intervenir de manera immediata davant qualsevol incidència derivada d'aquesta situació.

La previsions de la Aemet indiquen que des de les 00h del dimarts dia 22 i fins a les 00.00 hores del dimecres dia 23 es preveu un episodi de pluges fortes la incidència final de les quals a la província pot variar segons diversos factors, per la qual cosa es recomana un seguiment de l'actualització en les previsions i avisos. En qualsevol cas, actualment es preveu una situació de fortes pluges amb possibilitat d'acumulats de fins a 100mm/12h i 20mm/h.

Al mateix temps, Aemet preveu ratxes de vent de fins a 80 km/h, i en el litoral fenòmens costaners amb vents de força 7, i ones de 2 a 3 metres amb principal incidència entre les 06.00h i les 15.00 del dimarts dia 22. En qualsevol cas, es recomana seguir la informació actualitzada de la Aemet (https://twitter.com/aemet_cvalencia) i del Consorci Provincial de Bombers (https://twitter.com/siab_castellon)

La Diputació, amb això, té operatius els 4 parcs de bombers professionals de la província situats a Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe, a més dels 5 parcs de bombers voluntaris d'Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta del Maestrat, en els quals estan disposats un total de 26 camions autobomba donats suport per 52 equips d'evacuació d'aigües dividits en 10 electrobombes, 34 motobombes i 8 turbobombes. És important destacar que entre les electrobombes hi ha 2 que tenen capacitat per a expulsar un gran cabal d'aigua i 1 especialitzada en la retirada de sòlids i fangs. El dispositiu inclou a més 15 camions autobomba de les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana que estan assignades al Consorci Provincial de Castelló.

El CPBC també té activades la Unitat de Rescat de Muntanya (URM) i la Unitat de Rescat Aquàtic (URA) amb efectius distribuïts pels 4 parcs de bombers professionals.

La Unitat de Rescat Aquàtic disposa de:

– 1 vehicle de remolc dotat amb una embarcació pneumàtica de rescat amb material per a escometre qualsevol rescat en terra o mar.

– 2 embarcacions zodiac de rescat en baix calat.

– 3 motos aquàtiques de rescat.

– 5 pots de rescat en zona d'aigües estancades.

– 3 embarcacions semirrígidas bimotor de 10 metres per a rescat marítim amb base en els ports de Benicarló, Orpesa i Borriana.

Igualment es troba operativa la Unitat de Maquinària i Logística (UML) per a reforçar els dispositius de bombers. Compta amb maquinària pesada i equips d'evacuació d'aigües de gran cabal. També pot actuar després de les pluges en zones en les quals hi hagi infraestructures danyades.

La UML disposa de:

– 3 pales frontals carregadores.

– 1 pala mixta.

– 3 camions polivalents amb grua.

– 3 tractors amb calaix traílla.

– 1 rulo compactador i equipament auxiliar.

A més s'ha activat una unitat de voluntaris de Protecció Civil de la Diputació de Castelló amb disposició per a actuar de forma immediata com a suport logístic del dispositiu del bombers.

Consells per a la població

Les previsions meteorològiques poden sofrir canvis, per la qual cosa recomana a la població que estigui al corrent a través dels mitjans de comunicació i de AEMET i GVA112 de la informació del temps i dels possibles avisos que puguin realitzar-se.

Ha d'evitar-se la conducció per carretera i en cap concepte es travessaran zones que estiguin inundades, llits i barrancs. Tampoc és oportú programar activitats de muntanyes, especialment en les zones pròximes als llits dels rius i barrancs.

Dins la llar, és important revisar les canalitzacions i baixants, així com assegurar-se que els desguassos de terrasses exteriors estiguen nets per a evitar acumulacions d'aigua. En cas d'emergències, s'ha de contactar immediatament al 112.