Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2018
Dia de la Província 2018

La Diputació acomiada a Morella les Trobades de Bandes

La Diputació acomiada a Morella les Trobades de Bandes

7 d'octubre. La Diputació de Castelló acomiada avui a Morella les Trobades de Bandes que porta realitzant des de principis del mes de juliol a set municipis de la província de Castelló i que han congregat més de 10.000 persones entorn de la música castellonenca. El Govern provincial impulsa aquestes trobades comarcals de bandes com a garant de la cultura popular dels municipis de Castelló.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, s'ha mostrat molt satisfet amb l'èxit de convocatòria d'aquestes trobades. “Parlem d'una mitjana de mil a mil cinc-centes persones que assisteixen a aquestes trobades en què han participat més de 60 societats musicals dels pobles de Castelló. Sens dubte, l'èxit de públic i de seguiment dels músics demostra una vegada més l'encert de la Diputació en recolzar la seua activitat perquè estem davant de la major manifestació cultural de la nostra província, les seues bandes de música”.

Cal tindre en compte que les trobades que s'han produït des de principis del mes de juliol s'han realitzat a la Llosa, Navajas, Onda, Ayódar, la Pobla Tornesa, Rossell i Morella. En aquest últim avui s'ha celebrat la XXIV Trobada de Bandes de Música Els Ports-Alt Maestrat, amb la participació de la Banda de Música Santa Quitèria de Tírig, la Unió Musical Vilafranca, Associació Musical Santa Cecília d'Albocàsser, la Unió Musical Catinenca de Catí, Societat Musical Cinctorrana de Cinctorres i Associació Musical Mestre Candel de Morella.

Principal garant de l'activitat musical de la província

La Diputació de Castelló està reforçant aquest 2017 la seua condició de garant i difusora del patrimoni musical de la província per mitjà d'una inversió que superarà els 710.000 euros. D'ells, 250.000 euros s'adrecen a les escoles d'educands de les bandes de la província a través de les què un total de 4.600 xiquets, xiquetes i joves músics de fins a 70 localitats poden donar les seues classes.

Dins d'aquest compromís amb el foment de la música i la supervivència de les bandes musicals, “testimoni viu de la nostra història i tradició”, la institució provincial aporta 78.000 euros per al Certamen Provincial de Bandes i un total de 21.000 euros per a diferents trobades d'associacions musicals”, tal com ha conclòs el vicepresident.