La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Dia de la Província 2019
Dia de la Província 2019
Pla Castelló 135
Pla Castelló 135
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

L'equip de govern presenta una moció per a reclamar a la Generalitat que agilitze els pagaments

L'equip de govern presenta una moció per a reclamar a la Generalitat que agilitze els pagaments
17 d'Octubre de 2019

El PSPV i Compromís plantegen una esmena a la totalitat de la moció del PP, que serà debatuda en el ple ordinari del pròxim dimarts 22 d'octubre

L'equip de govern de la Diputació de Castelló presentarà al ple del pròxim dimarts una moció per a reclamar a la Generalitat Valenciana que agilitze el pagament de les quantitats econòmiques que té pendents amb els ajuntaments i la pròpia institució provincial, tot això amb l'objectiu d'evitar que aquests problemes financers repercutisquen en les administracions locals.

La proposta, signada pels portaveus dels dos grups en l'equip de govern –Santi Pérez, del PSPV, i Ignasi Garcia, de Compromís, està registrada com a esmena a la totalitat d'una moció del grup popular reclamant el pagament de deutes de la Generalitat.

La proposta d'acord de l'esmena de l'equip de govern també recull que per a la Diputació de Castelló és imprescindible “insistir en la necessitat d'aprovar de manera urgent un nou model de finançament autonòmic que acabe amb l'infrafinançament que sofrim els valencians i valencianes, així com un nou model de finançament local, perquè els ajuntaments i les diputacions comptem amb els recursos econòmics necessaris per a fer front a les necessitats dels nostres veïns i veïnes”.

Els ajuntaments i les diputacions, segons queda recollit en el text de l'esmena a la totalitat, són les administracions que primer han sanejat els comptes públics, que s'ha fet “sense descurar les obligacions a la ciutadania, contribuint a aconseguir els objectius d'estabilitat pressupostària en el conjunt de les administracions públiques marcats per la Unió Europea”.

Amb això, “el problema de l'infrafinançament ens obliga a gestionar els serveis que hem de prestar a la ciutadania amb molts menys recursos dels que realment haurien d'arribar”. La falta d'uns Pressupostos Generals de l'Estat per a 2019, ja que va caldre prorrogar-se els de 2018 al no passar el tràmit parlamentari, “ha provocat la pèrdua de recursos que podrien haver arribat a les administracions autonòmica i local i que hauria beneficiat al conjunt de la ciutadania”.

D'altra banda, es considera que “el fet de tindre un Govern Central en funcions i la repetició electoral provoquen problemes tècnics i legals avançar diners a compte dels fons del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) que arriben a les comunitats autònomes”. Aquestes circumstàncies, segons queda recollit en la moció, “estan provocant greus tensions de tresoreria a la Generalitat, que també causen problemes als ajuntaments i diputacions”.

Això suposa que “cal buscar mecanismes per a solucionar de manera immediata aquesta situació i que els fons de l'Estat arribin a la Generalitat Valenciana perquè, així, el Govern Valencià pugui fer front a les seues obligacions amb la resta d'administracions públiques i que els serveis que prestem no es vegen afectats”.