Marta Barrachina obri les portes de la Diputació a la joventut amb uns premis decidits a posar en valor el seu talent com a marca de Castelló

Marta Barrachina obri les portes de la Diputació a la joventut amb uns premis decidits a posar en valor el seu talent com a marca de Castelló
12 d'Agost de 2023

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló crea els I Premis Provincials de la Joventut amb l'objectiu de posar en valor la seua idees i donar un impuls a les seues metes professionals. De la mà de la diputada de Joventut, María Tormo, estableix cinc categories que reconeixen la iniciativa professional, la música, el relat breu, la fotografia digital i els mitjans socials.

Castelló, 12 d’agost de 2023

“Tenim una província quallada de talent, d'idees brillants i enginy absolut. I la joventut encarna aqueixos valors que en aquesta Diputació Provincial tenen la seua casa”. Marta Barrachina, presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, ha decidit obrir la institució als més joves per a convertir-la en “l'aliada de la creativitat i l'emprenedoria que és motor de la nostra província”.

I ho fa amb la convocatòria de la primera edició dels Premis Provincials de la Joventut, un certamen obstinat a posar en valor des d'un punt de vista lúdic i didàctic “les grans idees que fan que aquesta província avance dia a dia i siga líder en camps molt diferents”. “El nostre deure és estar al costat dels quals comencen, que sàpien que aquesta institució està al seu costat i que tinguen la seguretat que serem ací per a reconéixer els valors que la seua obstinació i sacrifici encarnen”.

La primera presidenta de la Diputació Provincial de Castelló enalteix aquests mèrits de la mà de la diputada provincial de Joventut, María Tormo, que ha definit unes bases dirigides “no sols a reconéixer, sinó també a estimular l'enginy, perquè esperonar aqueix talent és garantia d'èxit per a aquesta província en tots els sentits”, assenyala la presidenta del Govern Provincial.

Per a aconseguir-ho, les bases proposades estableixen cinc disciplines i fixen uns premis econòmics que reconeixeran el valor de les idees guardonades. D'una banda, el premi a la iniciativa empresarial, dirigit a reconéixer el valor d'un projecte traduït en activitat econòmica. També els mitjans socials, dirigit a blogs o perfils emprats com a element de desenvolupament en plans tan diversos com el cultural, formatiu, educatiu o divulgatiu. En l'àrea cultural s'aposta per la música, en la modalitat de grup o solista, mentre que en el pla literari les bases van dirigides a joves que desenvolupen la seua creativitat en l'àmbit dels relats breus. Completa la convocatòria la fotografia digital que dona llibertat als interessats per a concórrer al certamen amb una temàtica lliure sense composicions ni muntatges.

La Diputació Provincial de Castelló llançarà aquesta convocatòria en les pròximes setmanes “amb la deguda promoció i comunicació perquè arribe fins a l'últim racó d'aquesta província”. Perquè el desig, tal com assenyala Marta Barrachina, “és implicar la nostra joventut en l'èxit d'aquest territori. Ells són el demà. Posar en valor la seua obstinació, capacitat i vitalitat el millor valor per a blindar el futur d'aquesta província”.