José Martí trasllada als sindicats del Consorci Provincial de Bombers que la Diputació de Castelló incorporarà recursos al pressupost de 2023 per a implantar la carrera professional

José Martí trasllada als sindicats del Consorci Provincial de Bombers que la Diputació de Castelló incorporarà recursos al pressupost de 2023 per a implantar la carrera professional
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez.
2 de Novembre de 2022

El president considera que s'ha obert una via legal per a fer-la realitat després de l'acte del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana de rebuig al recurs presentat per la Subdelegació del Govern a Alacant contra la posada en marxa de figura laboral en el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, han traslladat hui als integrants de la Junta de Personal del Consorci Provincial la decisió d'incorporar al pressupost de 2023 una partida encara per determinar per a implantar la carrera professional en aquest organisme autònom. És la mateix missatge que el passat 26 d'octubre Martí i el diputat d'Hisenda i Recursos Humans, Santiago Agustí, van comunicar als representants sindicals dels empleats públics de la Diputació Provincial.

Durant la reunió s'han exposat les novetats que comporta el recent acte del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que rebutja el recurs presentat per la Subdelegació de Govern d'Alacant contra la posada en marxa de la Carrera Professional en el Consorci de Bombers de la citada província.

Martí i Ibáñez consideren que aquesta decisió judicial obri una porta legal a la viabilitat de la implantació de la carrera professional en la Diputació de Castelló i el Consorci Provincial de Bombers.

El president i el diputat han recordat que l'actual equip de govern «ha actuat des del minut zero, amb diàleg i transparència, per a trobar la manera d'impulsar la carrera professional», des del convenciment que «les reivindicacions sindicals són justes» però «amb la ferma voluntat de fer les coses jurídicament bé i no fer cap pas arrere».

Es refereixen al problema que va generar l'anterior equip de govern, «l'actuació del qual va desembocar en una sentència dictada en 2019 per un jutjat de Castelló que anul·lava la carrera professional per excedir l'increment de la massa salarial».

Martí ha afegit que «sempre hem sigut transparents i sempre hem dit que estàvem buscant arguments jurídics, juntament amb els tècnics, per a defensar el sistema de promoció a través de la carrera professional, però necessàriament, dins de la llei».

A més, diu que ara, amb el nou marc legal que obri el TSJCV, «podem plantejar-nos la incorporació d'una partida per al pressupost de 2023 i treballar prèviament en el reglament que el regule».

Martí i Ibáñez han insistit en la ferma voluntat de l'actual equip de govern progressista de la Diputació de Castelló de fer realitat la carrera professional, tal com va quedar de manifest en el preacord que es va signar el passat 4 d'abril d'enguany per a avançar cap a la seua implementació.