La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

José Martí reitera el seu compromís amb l'interior a la seua visita a les obres del Pla 135 a Viver, Fuente la Reina i Pina de Montalgrao

José Martí reitera el seu compromís amb l'interior a la seua visita a les obres del Pla 135 a Viver, Fuente la Reina i Pina de Montalgrao
10 de Juliol de 2020

El president de la Diputació enalteix la dedicació dels alcaldes i veïns dels pobles més xicotets de la província, «que són en veritat pobles molt grans perquè tenen projectes, ganes i encant»

El president de la Diputació, José Martí, acompanyat pels diputats de Cooperació amb els Ajuntaments i Desenvolupament Rural, Ximo Huguet i Santi Pérez, ha completat hui una intensa jornada de treball a la comarca de l'Alt Palància i l'Alt Millars, on ha visitat diverses obres del Pla 135 en les localitats de Viver, Fuente la Reina i Pina de Montalgrao. En aquests municipis ha sigut informat pels seus responsables municipals sobre la necessitat de regular el teletreball i de millorar les connexions a internet.

José Martí ha assenyalat que «de nou és una satisfacció visitar l'interior de Castelló», ja que, segons ha dit, «seran pobles amb pocs habitants però no pobles xicotets, són pobles grans perquè tenen moltíssimes il·lusions, ganes, projectes i encant». Són municipis que, «amb l'ajuda de les administracions ofereixen i han d'oferir cada vegada més serveis, a la gent gran que és un sector de població essencial a l'interior, però també a la gent més jove, que cada vegada hi ha més i vol desenvolupar el seu projecte de vida a l'interior». Lògicament, «a l'hora d'abordar el repte demogràfic, la Diputació té i vol estar ací».

Viver

A Viver, al costat de l'alcaldessa, Nieves Simón, el president i els diputats han visitat dues obres el pressupost conjunt de les quals ascendeix a 105.900 euros. La primera d'elles ha consistit en la renovació integral dels vestuaris del camp de futbol (60.000 euros), que es trobaven molt deteriorats. S'han substituït les dutxes i els sanitaris i s'ha optat per un nou i eficient sistema de calfament d'aigua. La segona obra supervisada ha sigut la realitzada en el Pabellón de Verbenas (45.900 euros), on s'ha procedit a l'adequació acústica del recinte que, anteriorment, era molt deficient. Es tracta d'un edifici polifuncional que acull diferents tipus d'activitats i celebracions.

Pina de Montalgrao

A Pina de Montalgrao s'ha visitat al costat de l'alcaldessa Angelita Murria l'obra escomesa al carrer Vallada de la Urbanització La Martina, el pressupost de la qual ascendeix a 33.653 euros. S'ha actuat sobre l'asfalt i les voreres i s'ha construït una xicoteta plaça. En tot el perímetre s'han col·locat fanals i s'han plantat arbres.

Fuente la Reina

A Fuente la Reina, el president i els diputats han comprovat al costat de l'alcalde, Francisco García, la bona marxa de les obres que s'estan escometent en la planta baixa del nou edifici sociocultural en el qual se situarà el bar del municipi, el pressupost del qual és de 49.000 euros.

Es tracta d'un poble de 43 habitants que dedica per tercer any consecutiu el Pla 135 a projectes d'utilitat social dins de l'edifici sociocultural. Anteriorment es va invertir en l'habilitació d'un saló en la primera planta i d'habitatges per a turisme rural en la segona.