Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

José Martí negociarà amb els sindicats una carrera professional amb garanties jurídiques per a evitar possibles anul·lacions en els jutjats

José Martí negociarà amb els sindicats una carrera professional amb garanties jurídiques per a evitar possibles anul·lacions en els jutjats
1 de Juliol de 2021

El president de la Diputació recorda l'existència d'uns topalls legals d'increment de la massa salarial que no es poden superar i "ens obliguen a fer les coses bé"

L'equip de govern de la Diputació que encapçala José Martí i els representants sindicals han acordat en la reunió de la Junta de Personal celebrada hui reprendre a partir de setembre les reunions de la taula de treball per a la implementació de la carrera professional amb les màximes garanties jurídiques possibles. La carrera professional en l'àmbit de la funció pública és un concepte retributiu que contempla de forma ordenada el conjunt d'oportunitats d'ascens i expectatives de progrés laboral conforme als principis d'igualtat, mèrit i capacitat. Tal com ha assenyalat Martí, l'objectiu és que no torne a ocórrer el que va succeir amb el procés desenvolupat en l'anterior legislatura quan un jutjat va anul·lar l'acord plenari d'aprovació d'una partida de 500.000 euros per a la instauració d'un complement de carrera professional. Una sentència que es va produir a l'octubre de 2019 per tractar-se d'un acord que contravenia el que s'estableix en la Llei 6/2018 de Pressupostos Generals de l'Estat, que contemplava que les retribucions no podien experimentar un increment superior al 2,25%.

El president Martí ha explicat que "donats els precedents, no queda més remei que fer les coses bé", raó per la qual en la taula de treball que reprendrà la sessions a partir de setembre "participaran els serveis tècnics de la Diputació" perquè "durant el procés negociador es tinga accés a tota la informació i informes necessaris que eviten que una hipotètica nova anul·lació judicial". Sobre aquest tema ha afegit que "estem clarament a favor que els treballadors públics desenvolupen una carrera en el seu lloc de treball, ja que entenem que és un element motivador i un incentiu important, però hem de tindre clar que existeixen uns límits legals a l'hora d'incrementar la massa salarial de les institucions".

Una nova RLT

Per part seua, el diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, ha informat que en la Junta de Personal de hui també s'ha abordat la signatura del plec tècnic per a l'adjudicació a una empresa externa de la realització d'un diagnòstic sobre l'actual Relació de Llocs de treball (RPT) de la Diputació que analitze la situació dels 600 treballadors i treballadores. L'estudi, que "serà exhaustiu i complex, i es dilatarà en el temps", determinarà les necessitats i mancances de cada lloc en relació amb el salari. Es tracta d'una mesura amb la qual es pretén "establir les bases de l'estructura de la nova Diputació des del punt de vista dels recursos humans, apostant per criteris d'eficiència i racionalització".

Agustí també s'ha referit a la valoració positiva efectuada pels representants sindicals de la presència del president de la Diputació en la Junta de Personal, que segons han assenyalat, "no era l'habitual amb altres equips de govern".

El diputat ha finalitzat destacant l'aposta inequívoca "per la transparència i l'existència de la màxima informació possible en l'àrea de recursos humans".