La Diputació Provincial de Castelló posa en marxa el servei de cita prèvia per a diversos tràmits.
Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

José Martí manté el seu compromís de continuar millorant el servei de bombers a l'Alt Palància

José Martí manté el seu compromís de continuar millorant el servei de bombers a l'Alt Palància
9 de setembre de 2019

Les instal·lacions, inaugurades en 2005, donen assistència a un total de 32 municipis i a una població estimada d'uns 26.000 habitants en un entorn envoltat de parcs naturals

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat hui a Segorbe la labor diària que realitzen els professionals del parc de bombers de l'Alt Palància i s'ha compromés a estudiar totes les millores que siguen necessàries “perquè el treball dels bombers es puga realitzar en les millors condicions”.

Martí, que ha estat acompanyat per l'alcaldessa de la capital de l'Alt Palància, Mari Carmen Climent, i el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha visitat aquest matí unes instal·lacions inaugurades en 2005, any que va suposar la reconversió en parc de bombers professional d'un servei que va començar la seua marxa en 1991 com a parc de bombers voluntaris.

José Martí ha destacat el treball diari del parc situat en la capital de l'Alt Palància, que ha d'atendre vies de gran capacitat com l'A-23, autovia que enllaça la Comunitat Valenciana amb l'Aragó i per la qual circulen gran quantitat de vehicles pesats, alguns d'ells amb mercaderies perilloses. Les instal·lacions de Segorbe, que han d'actuar en l'extinció d'incendis en una zona de gran valor paisatgístic –amb els parcs naturals de la Serra Calderona i la Serra d’Espadà- també tenen un paper fonamental a l'hivern per a fer front a les nevades.

Amb tot això, el president de la Diputació Provincial s'ha compromés a recollir totes les reivindicacions dels diferents parcs del Consorci Provincial de Bombers per a anar incorporant-les de forma progressiva als pressupostos de la institució provincial. Així li ho ha traslladat als caps dels parcs que ha visitat, en concret els de la Plana Alta –situat a Orpesa- la Plana Baixa –a Nules-, i Alt Palància –a Segorbe-, quedant pendent encara de conèixer de primera mà la labor que realitzen en la del Baix Maestrat a Benicarló.

Martí, acompanyat també pel gerent del Consorci de Provincial de Bombers, José Miguel Palmer, ha enaltit la capacitat tecnològica del parc de bombers de Segorbe i la seua formació contínua, estant pendents a més aquesta setmana d'esdeveniments turístics de la categoria de l'Entrada de Bous i Cavalls.

Una de les característiques d'aquest parc és que atén molts municipis però amb poca densitat de població. L'àrea operativa de l'Alt Palància presta assistència a un total de 32 municipis, que sumen un total de 26.097 persones censades: Algimia de Almonacid, Almedíjar, Altura, Azuébar, Barracas, Bejís, Benafer, Castellnovo, Caudiel, Chóvar, Fuente la Reina, Gaibiel, Geldo, Higueras, Jérica, Matet, Montán, Montanejos, Navajas, Puebla de Arenoso, Pavías, Pina de Montalgrao, Sacañet, Segorbe, Soneja, Sot de Ferrer, Teresa, Torás, El Toro, Vall de Almonacid, Villanueva de Viver i Viver.

El parc va atendre en 2018 uns 440 serveis, mentre que fins al 31 d'agost d'aquest 2019 la xifra ha arribat als 273. El personal del parc consta d'un cap, cinc caps i 26 bombers, que compten amb set vehicles i una barca.