Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

José Martí: “La licitació de l'edifici oncològic del Consorci Hospital Provincial dóna resposta a una demanda històrica de la societat castellonenca”

José Martí: “La licitació de l'edifici oncològic del Consorci Hospital Provincial dóna resposta a una demanda històrica de la societat castellonenca”
31 de Maig de 2021

El president de la Diputació de Castelló destaca l'esforç de la conselleria per reforçar la sanitat pública, reflectit en un pressupost de més de 100 milions d'euros per al centre hospitalari durant aquest 2021

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, han participat aquest matí per videoconferència en la reunió del Consell de Govern del Consorci Hospital Provincial de Castelló, que ha aprovat entre altres punts la licitació immediata de l'edifici oncològic que albergarà un nou hospital de dia per als seus pacients, a més de donar compte de la revisió del final de les obres d'ampliació de l'UCI intermèdia, que dotarà al juny al centre d'11 unitats, quasi el doble de les 6 que actualment té.

José Martí ha destacat en aquest sentit “una licitació que dóna resposta a una demanda històrica i que ha sigut possible gràcies a l'aprovació de diferents tràmits per part de l'ajuntament”, un edifici oncològic que “si tot transcorre com esperem estarà conclòs en un termini de 12 mesos”.

La consellera Ana Barceló, per part seua, ha destacat que “totes aqueixes inversions posen de manifest la decidida aposta per enfortir el treball desenvolupat per l'Hospital Provincial i garantir a futur la millor assistència sanitària, reforçant un centre hospitalari que s'ha convertit en referent en àrees com l'oncològica”.

El Consell de Govern ha aprovat també el pressupost de la institució per a enguany que, per primera vegada en la seua història, superarà els 100 milions d'euros. Per partides, els 100.312.500 euros de pressupost es distribueixen en 54.324.300 euros per a personal (54%) i 41 milions d'euros per a les despeses de funcionament. Sanitat aportarà també 4,7 milions d'euros per a donar suport al pla d'inversions del Consorci per a projectes d'obres, adequació d'instal·lacions i adquisició d'equipament i reposició.

“Estem parlant d'un augment del 20 per cent dels comptes de l'Hospital Provincial de Castelló per a aquest 2021, la qual cosa sens dubte dóna bon compte de la implicació de la conselleria per la sanitat pública i per atendre les necessitats de les i els castellonencs”, ha remarcat el president de la Diputació.

Reconeixement

José Martí ha aprofitat per a traslladar als responsables de la conselleria “la felicitació per a tots i totes, per a la ciutadania en general, perquè gràcies a la responsabilitat i prudència de tots i totes, al costat dels gestors sanitaris, s'han aconseguit un baix nivell de contagis, el més baix d'Espanya i un dels més baixos d'Europa”. Així mateix, ha recordat l'Alta Distinció de la Província entregada recentment als sanitaris de la província, als qui ha agraït la seua constant dedicació durant l'actual pandèmia.

Altres acords

El Consell de Govern de l'Hospital Provincial també ha aprovat el nomenament de Juan José Sánchez com a responsable mèdic del centre. Sánchez, qui ja exercia de manera temporal aquesta funció des de desembre, ha sigut membre de les comissions d'Assistència i Investigació Clínica del Departament de Salut de Castelló, entre altres responsabilitats.

En la sessió s'ha proposat, com ja va fer el Consorci General de València, un nou text del conveni de constitució del Consorci i dels seus estatuts adaptats a la normativa vigent. Aquesta proposta haurà de ser aprovada pel ple del Consell i en sessió plenària de la Diputació de Castelló.

Activitat assistencial

En la reunió s'ha exposat el balanç de l'activitat assistencial del primer quadrimestre de l'any i, malgrat que la situació excepcional de la pandèmia ha alterat l'activitat ordinària, s'ha destacat l'important esforç realitzat per a atendre amb les màximes garanties de qualitat i seguretat als pacients amb càncer.

Prova d'això és que entre els mesos de gener i abril s'han registrat més de 15.000 consultes d'oncologia, la qual cosa representa un augment de quasi el 5% respecte al mateix període del passat any. Psiquiatria, alergologia, ginecologia, medicina interna, pneumologia, neuorfisiologia i la unitat del dolor són uns altres dels serveis que han experimentat un notable increment en el número de les seues consultes.

També els indicadors d'hospitalització són positius, perquè l'augment se situa en el 8,6%. En aquest període destaca l'increment del 2% de les urgències, mentre que les tècniques intervencionistes han augmentat un 7,5%.

En la reunió, d'altra banda, s'ha adonat d'un conveni signat amb la Universitat Jaume I de Castelló que estableix el marc regulador per a la realització de pràctiques acadèmiques externes per part de l'alumnat en les instal·lacions del centre sanitari.

Així mateix, s'ha aprovat l'expedient de contractació per al subministrament de diversos medicaments per un valor pròxim als 20 milions d'euros per a enguany i el pròxim. Es tracta de prop de 50 especialitats farmacèutiques, la major part d'elles dirigides a pacients oncològics.