Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

José Martí alaba l'aposta d’Aerocas i Volotea per la ruta aèria Castelló-Bilbao i posa en valor davant els empresaris bascos “la fusió del Mediterrani i interior” de la província

José Martí alaba l'aposta d’Aerocas i Volotea per la ruta aèria Castelló-Bilbao i posa en valor davant els empresaris bascos “la fusió del Mediterrani i interior” de la província
29 de Juny de 2021

El president de la Diputació participa en una trobada de treball en la Cambra de Comerç de Bilbao de la mà d'Aerocas i la Cambra de Comerç de Castelló

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha posat en valor hui a Bilbao “tot el que hi ha encara per descobrir a Castelló, la província més xicoteta en població de la Comunitat Valenciana però amb una vitalitat i uns recursos enormes”.

Així ho ha destacat aquest matí José Martí en un acte institucional celebrat en la seu de la Cambra de Comerç de Bilbao, en el qual han participat també la directora general d’Aerocas, Blanca Marín; la presidenta de la Cambra de Comerç Castelló, Lola Guillamón, i el president d’Introducing Castelló, Javier Gallego. Al costat d'ells, representants de la cambra bilbaïna, la Diputació Foral de Biscaia, l'Aeroport de Bilbao, l'Ajuntament de Bilbao, Basquetour, Bilbao Air, Bilbao Oficina de Congressos i l'aerolínia Volotea.

Martí, que ha incidit en la “co-governança” com una de les claus de present i de futur per al sector turístic, ha deixat clar que un aspecte fonamental de la província de Castelló “és per descomptat la Mediterrània i les magnífiques platges que tenim a Castelló”. Però, al costat d'això, ha volgut ressaltar davant els representants bascos “la nostra aposta pel turisme d'experiències, el turisme que busca la diferenciació, ja que estem interessats en què es conega el meravellós interior de la província, que pot complementar l'oferta del turista que busca sol i platja”.

En aquesta línia, ha deixat clar que “la nostra obstinació és posar en valor l'interior de Castelló, perquè som la segona província més muntanyenca d'Espanya, molt a prop a més de la mar, i això està fenomenal per al turisme actiu, que es reflecteix en una aposta important pel cicloturisme o per Castelló com a escenari esportiu”.

La Diputació, a través del Patronat Provincial de Turisme, “aposta també molt forta per la gastronomia amb la marca de qualitat Castelló Ruta de Sabor “i la posada en valor de productes locals, com la tòfona, olis, vins”, ha apuntat José Martí, qui ha afegit que “a Castelló tenim el millor tant en turisme actiu, gastronomia, riquesa cultural, natural i patrimonial”, elements al seu judici “més que suficients per a apostar per la nostra província”.

El president de la Diputació ha destacat l'esforç dels empresaris turístics de Castelló per reinventar-se, i de’Aerocas i Volotea per impulsar una línia aèria que obri una porta a reforçar les relacions entre les dues províncies. “Estem il·lusionats amb aquesta línia de Volotea i estem obstinats que es reforce”, ha asseverat José Martí.

Després de l'acte institucional s'ha desenvolupat una reunió de treball en l'Azkuna Zentroa Alhóndiga entre les empreses turístiques de Castelló i agències de viatges de Biscaia. En total, han participat mig centenar d'operadors turístics amb l'objectiu d'intercanviar informació i abordar l'organització d'estades vacacionals vinculades a la ruta aèria Castelló-Bilbao.

Per a la representant de Bilbao Air en la Cambra de Comerç, Inés Zalbide, “Castelló és un destí molt atractiu per als bascos, però la falta de vols directes o la llunyania d'aquesta destinació amb altres aeroports restava interés”. Per això, considera que “un vol directe com el que hi ha ara dóna molta flexibilitat i obri interessants possibilitats de col·laboració, no sols en l'àmbit turístic sinó també empresarial”. Gestionat per l'aerolínia Volotea, la connexió Castelló-Bilbao està operativa des del passat 10 de juny fins al 27 de setembre, operant amb dues freqüències setmanals, en dilluns i dijous.

Per part seua, Lola Guillamón, presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, ha destacat els històrics llaços econòmics i empresarials entre Castelló i Bizkaia, així com la tradicional arribada de turistes bascos a la província amb una important presència dels mateixos en les principals destinacions de Castelló. “Amb l'arribada d'aquesta connexió esperem poder revitalitzar i enfortir aquests llaços en benefici econòmic de tots dos territoris”, ha subratllat.