Logo de la Diputación de Castellón

Actualidad

Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.
Nuestro canal de Youtube
Conoce de cerca toda la actualidad de la diputación de forma ágil y amena.

José Martí destaca que la Generalitat Valenciana ha invertit prop de 30 milions d'euros a l'Hospital Provincial per a adquirir nous equips dotats amb alta tecnologia

José Martí destaca que la Generalitat Valenciana ha invertit prop de 30 milions d'euros a l'Hospital Provincial per a adquirir nous equips dotats amb alta tecnologia
23 de Junio de 2021

El president de la Diputació posa en valor que el prestigi del centre va fer que en 2019 al voltant de 1.400 persones sol·licitaren un canvi d'especialista per a ser ateses en les seues instal·lacions

El president de la Diputació, José Martí, ha posat en valor l'alta consideració social de la qual gaudeix l'Hospital Provincial de Castelló, al qual qualifica com a "centre de referència en oncologia, oftalmologia i salut mental". Un prestigi que "és conseqüència del compromís i l'alta qualificació de les persones que integren la seua plantilla i de l'esforç econòmic, organitzatiu i de gestió que ve desenvolupant el Consorci Hospitalari de Castelló, sota la direcció de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública".

Martí destaca que més enllà de les polèmiques intencionades, "la contundència dels números" posa de manifest que l'Hospital Provincial compta enguany amb un pressupost superior a 100 milions d'euros, enfront dels 86,7 milions de 2015, el més elevat de la història", la qual cosa representa "un increment de 15'6%". També s'ha referit al capítol d'inversions, que en el període 2016-2021 han superat la xifra de 28,9 milions d'euros.

Són dígits que per al president "no admeten cap comparació amb el que succeïa amb anterioritat a 2016, quan les constants avaries en l'accelerador lineal de l'època generaven importants contratemps al calendari de tractaments dels malalts oncològics".

Sobre aquest tema, ha recordat que en els últims sis anys s'ha optat per la compra de material equipat amb alta tecnologia per a substituir equips que ja havien quedat obsolets, com un accelerador lineal, una Grammacámara, un Pet-tac, un mamògraf digital, un làser d'urologia i un telecomandament digital. A més, s'ha procedit a l'actualització completa de la ressonància magnètica, s'ha actualitzat la cambra hiperbàrica que portava anys instal·lada en el soterrani, s'ha incorporat un altre accelerador lineal procedent de la Fundació Amancio Ortega i s'ha renovat quasi per complet l'equipament d'electromedicina que havia quedat desfasat en els serveis de radiodiagnòstic, oftalmologia, anestèsia, cardiologia i UCI.

A tot l'anterior, cal afegir que en aquests moments està en licitació l'obra de l'edifici oncològic, que s'adjudicarà per un import aproximat de 4,7 milions d'euros.

Són dades que per al president no deixen lloc al dubte, "i que ens informen que en el Consorci Hospitalari s'està realitzant una molt bona gestió, que reverteix en la qualitat del servei que es presta a la ciutadania, entre altres raons, per l'aposta decidida pel nostre hospital del President Ximo Puig i la consellera Barceló".

Martí considera que si totes les xifres són contundents, "ho és molt més que el fet que en 2019 un total de 1.400 persones sol·licitaren un canvi d'especialista per a ser atesos a l'Hospital Provincial de Castelló".