José Martí destaca el treball de les forces d'emergència i la preocupació per l'avanç de les flames en el front de l'Alt Millars

José Martí destaca el treball de les forces d'emergència i la preocupació per l'avanç de les flames en el front de l'Alt Millars
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat de Bombers, Abel Ibáñez, en el Lloc de Comandament Avançant instal·lat a Barraques per l'incendi de Villanueva de Viver.
24 de Març de 2023

El president de la Diputació subratlla que la prioritat en aquests moments és la protecció tant del personal que treballa en l'incendi com dels veïns i veïnes dels municipis afectats

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha mostrat aquest matí la «preocupació» que existeix per l'avanç de l'incendi en el front de l'Alt Millars «a causa d'unes condicions meteorològiques complicades, amb un vent que està espentant les flames cap a l'interior de Castelló».

Martí, en una compareixença entorn de les 10.30 del matí en el Lloc de Comandament Avançat de Barracas, ha assenyalat que en els vols de reconeixement realitzats aquest matí «s'ha pogut comprovar que el front de Castelló s'ha convertit en el cap del foc iniciat ahir a Vilanova de Viver, a causa del vent, perquè el de Terol està ja, afortunadament, quasi sense foc».

Des de primera hora del matí estan treballant en la zona avionetes, «però sobretot helicòpters ja que, a vegades, és tal la quantitat de fum que es troben que impossibiliten el treball dels avions». Aquestes labors se sumen al treball dels efectius terrestres durant tota la nit, amb més de 400 persones que han intentat frenar l'avanç del foc.

Previnguts a Cirat

El president de la Diputació de Castelló ha mantingut també aquest matí una reunió amb els alcaldes i alcaldesses dels pobles més afectats, els qui li han traslladat que les persones desallotjades de la Fuente la Reina, Los Calpes, Los Cantos, La Monzona, Puebla de Arenoso, Montanejos, Montán y Arañuel «s'han concentrat a Segorbe, pero també han anat a segones residències o a cases de familiars».

Sobre els desallotjaments, José Martí ha insistit que «no hi ha perill en aquests moments per als municipis, però s'han realitzat de manera preventiva perquè hi ha molta gent gran». Els tècnics del Lloc de Comandament Avançat estan analitzant al detall la la evolució de les flames i la direcció del vent, la qual cosa fa ara «estar pendents de Cirat, per si és necessari també el desallotjament preventiu».

En aquest sentit, ha insistit que «la prioritat màxima és la protecció de les persones, tant dels treballadors i treballadores dels serveis d'emergències com com dels veïns i veïnes».