Logo de la Diputació de Castelló

Actualitat

José Martí celebra el bon acolliment dels alcaldes a la seua proposta que els plans provincials permeten planificar als ajuntaments a mig i llarg termini

José Martí celebra el bon acolliment dels alcaldes a la seua proposta que els plans provincials permeten planificar als ajuntaments a mig i llarg termini
23 de setembre de 2021

El president de la Diputació vol avançar per la senda de la cooperació i la concertació amb ajudes menys finalistes i més incondicionades perquè els ajuntaments decidisquen des de la seua majoria d'edat, autonomia i coneixement de la realitat local

El president de la Diputació, José Martí, ha mostrat la seua satisfacció pel bon acolliment de les alcaldesses i els alcaldes a la seua proposta d'avançar cap a una nou model de relació entre la institució i els ajuntaments que permeta que aquests puguen puguen programar les seues inversions a mitjà i llarg termini, superant l'exigència actual d'executar-les en un únic exercici pressupostari. Sobre aquest tema, ha assenyalat que "per al desenvolupament de determinats projectes resultaria més interessant l'existència d'un pla provincial d'obres i serveis de caràcter biennal, amb el qual s'eliminaria l'estrés administratiu que a vegades produeix l'exigència de finalitzar les obres en qüestió de pocs mesos".

El president proposa a les alcaldesses i els alcaldes de la província que es continue aprofundint per la senda de la cooperació, la concertació i l'acord per a realitzar el trànsit cap a un nou model de relació en el qual la Diputació no siga una mera repartidora de subvencions. L'objectiu és que la institució provincial i els ajuntaments mantinguen una relació permanent i coordinada "en la qual el color polític de cada ajuntament manque d'importància".

Martí pretén, a més, que les ajudes provincials siguen cada vegada menys finalistes i més incondicionades "perquè els ajuntaments puguen decidir des de la seua majoria d'edat, autonomia i coneixement de la realitat i necessitats locals les actuacions corrents i inversions que han d'escometre's en els seus municipis".

El president també és partidari d'establir xarxes de col·laboració intermunicipals per a aconseguir una millor gestió dels serveis i aprofitar els avantatges de les economies d'escala.

Són propostes que van ser avançades per Martí dimarts passat a Borriana, en el transcurs de la reunió que va mantindre amb 20 alcaldesses i alcaldes de la Plana Baixa i que van tindre un bon acolliment per part dels regidors i els representants dels grups polítics de la Diputació.

Les reunions comarcals amb alcaldesses i alcaldes prèvies a l'elaboració dels pressupostos de 2022 es reprendran dimarts que ve 28 de setembre a Viver, on es convocarà els representants dels municipis d'Alt Palància. La de l'Alcalatén-Millars serà el 5 d'octubre a Argelita, la de la Plana Alta el 19 d'octubre a Sant Joan de Moró, la dels Ports-l'Alt Maestrat el 26 d'octubre a Vilafranca i la del Baix Maestrat el 29 d'octubre a Alcalà de Xivert.