José Martí acudeix a Torralba del Pinar per a reivindicar el patrimoni natural, cultural, turístic i gastronòmic dels pobles de la Serra de Espadà

José Martí acudeix a Torralba del Pinar per a reivindicar el patrimoni natural, cultural, turístic i gastronòmic dels pobles de la Serra de Espadà
27 de setembre de 2022

El presidente de la Diputación ha asistido al XIX Encuentro de los Pueblos del Parque Natural de la Sierra de Espadán “porque ayudar a las pequeñas poblaciones de interior está en el ADN de la Diputación progresista de Castellón”

Torralba del Pinar24 de setembre de 2022. El president de la Diputació, José Martí, ha assistit avui a Torralba del Pinar a la XIX Trobada dels Pobles del Parc Natural de la Serra de Espadà, en el qual es mostren productes, artesania i exposicions. En Torralba ha coincidit amb la directora general de l'Agència Valenciana Antidespoblament, Jannette Segarra.

Una “cita ineludible” a la qual Martí ha volgut testimoniar el seu suport, en la seua doble condició de president de la Diputació i alcalde d'una població incardinada en la mateixa Serra de Espadà.

El president ha explicat que, “com no podia ser d'una altra manera, la institució provincial ha de recolzar un esdeveniment d'aquest tipus que pretén traslladar al conjunt de la província el molt i bo guarden les poblacions d'aquest parc natural des del punt de vista cultural, natural, gastronòmic i turístic”.

Martí ha lloat també la capacitat del certamen per a adaptar-se als nous temps, com es demostra amb la programació d'un taller participatiu sobre la perspectiva dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i una taula rodona sobre les inquietuds enfront dels incendis forestals.

El president de la Diputació considera que aquest tipus d'esdeveniments “són de gran importància perquè ajuden a posar en valor el nostre territori” i valora molt positivament que compte amb el suport d'institucions com la Universitat Jaume I, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló.

Martí ha recordat que “estar avui aquí va en l'ADN de la Diputació progressista que m'honro a presidir, perquè com reiterem cada vegada que tenim ocasió, si aquesta Diputació té raó de ser és per a treballar en favor dels petits pobles d'interior”. Per aquesta raó, conclou, “ens esforcem perquè puguen comptar amb més recursos que els permeten incrementar el número i la qualitat dels serveis que es presten a la ciutadania, i per a afavorir la generació d'activitat econòmica, perquè ens sembla que és la manera més eficaç de lluitar contra la despoblació”.